BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Heusden kiest voor een grote sporthal in De Grassen. “Alles is nu ingepakt” | Waalwijk, Heusden eo

VIJMEN – Heusden wil in de nieuwe wijk De Grassen in Vlijmen een zeer grote sporthal bouwen. Hoewel het geen volwaardige sportschool is, zullen veel federaties en sporters er binnenkort goed gebruik van kunnen maken. Geraamde kosten: 3,8 miljoen euro.
De beschouwde gymzaal zal 24 x 28 x 7 meter zijn. Dat is twee meter breder dan een reguliere sportschool. Volgens de gemeente is dit extra aanbod handig voor de lichamelijke opvoeding in het basisonderwijs: het geeft meer mogelijkheden voor een optimale kamerindeling. En de extra kosten vallen mee, ze zullen naar verwachting oplopen tot 90 duizend euro.

ramvol

De gymzaal komt naast de nieuwbouw van Basisschool De Bussel, die overigens nog enkele jaren gaat duren. De school heeft nu een gymzaal, maar Heusden heeft er bewust voor gekozen om die in de nieuwbouw niet te gebruiken. In de hele gemeente is immers behoefte aan extra vierkante meters voor binnensporten; Clubs en sporters hebben nu onvoldoende kansen. Sportscholen, sportscholen en sportscholen zijn overvol. Daarnaast groeit Heusden qua inwonersaantal”, zegt wethouder Kees van Bokhoven.

Een ander voordeel van de sporthal ten opzichte van de gymzaal is de grotere afmeting: hierdoor kan de zaal in twee delen worden opgedeeld, zodat er bijvoorbeeld officiële volleybalwedstrijden kunnen worden gespeeld.

Medisch centrum en gemeenschapscentrum

Het nieuwe schoolgebouw en de sporthal is een mengelmoes van sociale voorzieningen te noemen, zoals het medisch centrum, de kinderopvang en eventueel buurthuis De Korf. “We zijn in gesprek met verschillende mensen en autoriteiten”, zegt Van Buchoven.

READ  Indonesia menantikan sepak bola Olimpiade dan melanjutkannya setelah mengalahkan Uzbekistan

De school, gymzaal en andere voorzieningen komen in de tweede fase van De Grassen, waarin ook huisvesting is opgenomen. De voorbereidingen zijn in volle gang, maar Heusden wacht het bestemmingsplan af totdat de Raad van State een besluit neemt over de ontwikkeling van de regio Langstraat Oost (GOL). Dit streekplan voor de toekomst omvat de aanleg van een rondweg aan de oostzijde van Fleigman. Deze ringweg is een voorwaarde voor het openen van De Grassen 2 van en naar de A59. Tegen de omliggende weg zijn reserveringen ingediend.

De politici van Heusden nemen op 28 september een besluit over de bouw van een sporthal in De Grassen.