BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Meer oefeningen in de omgeving? Geweldig idee, maar een bredere aanpak moet worden gevolgd | Waalwijk, Heusden eo

VLIJMEN – Een leuk idee om sportvelden en velden aan te leggen op een manier die uitnodigt om te sporten. Maar de promotie van sport en bewegen voor jongeren moet veel breder worden benaderd. Daarom komt Heusden met een totaalplan.
Dit is het bericht van de Heusdense politici, die begin juli unaniem opriepen tot renovatie van stadions en sportvelden die niet in goede staat verkeren. Bijvoorbeeld door kapotte speeltoestellen te repareren. Dit moet jongeren helpen om meer te bewegen, want uit de cijfers blijkt dat er nog het een en ander niet voorhanden is. Veel jongeren hebben ook overgewicht. De politici wilden dat de gemeente in gesprek zou gaan met Buurt Bestuurt en ContourdeTwern en met de jongeren zelf.


citaat

Werken in het buitenland is leuk en draagt ​​op verschillende manieren bij aan onze lichamelijke en geestelijke ontwikkeling en gezondheid

Burgemeester en Wethouder van Heusden

De burgemeester en raadsleden lieten weten het idee op zich zeker te omarmen, bijvoorbeeld omdat buiten sporten leuk is en op verschillende manieren bijdraagt ​​aan onze “lichamelijke en mentale ontwikkeling en gezondheid”. “Het prikkelt onze fantasie, maakt ons fitter, draagt ​​bij aan prestaties op school en werk en vergroot de kans dat we gezond oud worden.” Bovendien brengt het mensen bij elkaar. “Want het stadion is ook een ontmoetingsplek.”

kijk naar de toekomst

Er is dus werk aan de winkel, concluderen b en f. Maar tegelijkertijd heeft “sport en aerobics” ook raakvlakken met bijvoorbeeld de strijd tegen eenzaamheid. Heusden wil dus verder kijken dan de aantrekkingskracht van politici. “Misschien moeten traditionele speelvoorzieningen plaats maken voor natuurlijker spel, interactieve speelmogelijkheden en een aanbod aan spellen of sporten voor een grotere groep.”

READ  Kantor berita Eropa: Djokovic tentang Lewandowski dan Verstappen | olahraga lainnya

Daarom gaat de gemeente niet alleen in gesprek met Buurt Bestuurt en ContourdeTwern, maar ook met scholenstichting Scala, sportverenigingen, kinderen en volwassenen.

meer tijd nodig

Deze bredere aanpak kost meer tijd, waardoor de wens van politici om voor 1 november alles te regelen niet is uitgekomen. Het is nu de bedoeling om in het tweede kwartaal van volgend jaar een plan inclusief kosten op tafel te leggen. Als er op korte termijn iets aan de speeltuinen of speeltoestellen moet gebeuren, bijvoorbeeld vanwege de veiligheid, dan gebeurt dat eerder.