BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Hockeyers verslaan België en treffen Duitsland in finale EK | andere sporten

Nederlandse hockeyers hebben de finale van het EK bereikt. In het Wagner Stadion in Amstelveen won de ploeg van bondscoach Alison Annan de halve finale van België met 3-1. En treft Oranje met Duitsland, dat Spanje versloeg (4-1).
Oranje doelpunten kwamen op naam van Frederic Matla, Phyllis Albers en Kia van Masaker (strafschop). Het Belgische doelpunt kwam van Stephane Vanden Bure. Ik leidde met 2-1 uit een strafschop. Voorafgaand aan de halve finales won Nederland alle groepswedstrijden met grote aantallen.

Na het Belgische doelpunt begon voor Nederland voor het eerst in dit toernooi een moeilijke etappe. De Belgische Amber Balingian kwam dicht bij de gelijkmaker.

Kaia Van Masker. © AP

“De opluchting is groot”, vertelde Albers na afloop aan de NOS. We begonnen goed, maar vooral in de eerste etappe na de rust ging alles wat lager. We waren erg slordig en verdedigden niet slim. Dit mag ons als Nederland niet overkomen. We weten wat er verbeterd moet worden in de finale. Maar nu gaan we voor 100 procent goud.”

Het herstel kwam in het vierde kwartaal, omdat Nederland vanaf het begin sterk was en al snel kansen kreeg. “Op dat moment waren we weer overtuigend”, zei Albers. Kansen van onder meer Lorjan Lorenc en Marlos Kittels, voordat Van Masaker de wedstrijd afrondde door de bal hoog in het doel te schieten met een penalty.

De Belgische bondscoach Raoul Ehren zei echter dat hij genoten heeft van de wedstrijd van zijn team. ,,Na de 2-1 denk ik dat het gelijkspel zelfs in de lucht hing. Helaas kwam het niet. We hebben nog niet gewonnen van Nederland, maar onze prestatie geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst. Met dit jonge team hebben we bewezen dat we er echt bij horen.”

READ  Lidewij Welten dan Raphael Korse saling jatuh cinta seperti balok

Het eindgevecht vindt zondag plaats in het Wagner Stadion in Amstelveen en begint om 12.30 uur. Nederland is titelhouder.

De mannen plaatsten zich de dag ervoor voor de finale en versloegen België na strafschoppen.

Oranje hockeyspelers.
Oranje hockeyspelers. © AP