BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Voortaan dagelijks sporten bij Villa Pardoes door Stichting Esther Vergeer, ook voor speciale behoeften | Tilburg eo

KAATSHUEVEL – Zondag is in Kaatsheuvel de eerste Esther Vergeer Sporthal officieel geopend. Nu kunnen kinderen met een handicap samen sporten. Van tennis tot voetbal, van basketbal tot hardlopen. Villa Bardot kreeg de primeur.
Ik hoop dat het een hangplek wordt. Je hebt het dus niet over een ontmoetingsplaats waar grijs en grijs en somber de overhand hebben, want de wind overheerst. Dan wil je dat veel mensen die speciale plek vinden om van te genieten.

Zevenvoudig Paralympisch tenniskampioene Esther Verger kan die illusie koesteren, want het gelijknamige geschenk van de stichting aan Villa Bardot – een sportveld – nodigt kinderen met een handicap uit om te sporten en elkaar, inclusief ouders. om elkaar te ontmoeten.

rolstoel relais

Het eerste sportveld van Esther Vergeer is zondagavond officieel geopend. Niet met het lint doorknippen – kinderen vinden het te saai – maar met de rolstoelestafette. Het is begrijpelijk dat hiervoor eerst Villa Bardot werd gekozen. Nederlandse gezinnen met een kind met een ernstige, mogelijk levensbedreigende ziekte mogen daar een week vrij nemen.

Maar er is meer: ​​Esther Vergeer verzorgt wekelijks een clinic voor deze kinderen en hun ouders. Samen sporten dus. Verger: “Maar nu dit sportveld er is, kan het elke dag.”


citaat

Wie weet groeit de samenwerking tussen Villa Pardoes en de Stichting nog meer

Esther Verger

De Esther Vergeer Foundation Sport Court, beschikbaar gesteld door meerdere (regionale) sponsoren, is niet te vergelijken met Cruyff Court. Voetbal is mogelijk. In het midden van de baan ligt een tennisnet. Aan de ene kant van het veld staat een basketbalring en aan de andere kant kan de bal door een basket worden gestuurd. En rondom het stadion is een atletiekbaan.

READ  De Indonesiër die dacht 1,7 miljoen te kunnen verdienen met een meteoriet had het helemaal mis | Buitenland

Om ervoor te zorgen dat elk kind kan deelnemen, zijn er acht rolstoelen inbegrepen. Het multifunctionele sportveld oogt mede door het kleurgebruik erg mooi. Is het plaatje nu compleet? Verger: “Wie weet groeit de samenwerking tussen Villa Pardoes en de stichting nog verder.”

In de tuin van Villa Pardoes opent Esther Vergeer (links) met een jonge gast het sportveld. © Dolf Cantry