BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Hockeyspelers lijken klaar voor wedstrijd België na massale overwinning op Schotland |  andere sporten

Hockeyspelers lijken klaar voor wedstrijd België na massale overwinning op Schotland | andere sporten

Hockeyspelers wonnen simpelweg de laatste groepswedstrijd op het Schotse EK. In het Wagner Stadion in Amstelveen wonnen de internationals van bondscoach Alison Annan met 10-0.

Oranje was na overwinningen op Ierland (4-0) en Spanje (7-1) al zeker van de halve finales. En België doet er vrijdag aan mee, dat de Engelse hockeyers uit de halve finales elimineerde vanwege hun gelijkspel met Olympisch kampioen Engeland. Weer een halve finale wedstrijd tussen Duitsland en Spanje.

De hockeyers stonden in het eerste kwart met 3-0 voor. Eva de Guede scoorde twee doelpunten uit een strafschop. Het derde doelpunt viel na een geredde strafschop en Marlos Kittels scoorde uit een rebound.

Na het tweede kwart zonder haperingen was de sinaasappel direct na rust zeer productief. Frédérique Matla maakte er 4-0 van met een strafschop en Keetels scoorde het tweede doelpunt met een velddoelpunt. Na het doelpunt van Maria Verschuer maakte Felice Albers de 7-0. Vershor scoorde in het laatste kwartier nog twee goals en Matla maakte het tiende doelpunt uit een strafschop.

“Als je naar de halve finales kijkt, is dat mooi meegenomen”, zegt Kittels tegen de NOS. We wilden aan de afwerking werken en dat ging goed. We wilden meteen verder, om niet langzamer te gaan. “

Volgens Keetels was het niet zo dat Nederland er zomaar doorheen kwam. “Het leek nu makkelijk, maar dat komt omdat we onze afspraken zo goed nakwamen.”