BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Vincent Weavers is nog twee dagen in afwachting van zijn Tokyo trip | andere sporten

Turntrainer Vincent Weavers hoort woensdagochtend of hij nog mag meedoen aan de Olympische Spelen in Tokio. Dan doet een rechtbank in Arnhem uitspraak over het geschil tussen de KNGU turnbond en de bondscoach uit Oldenzaal.
De dag nadat Marc Meijer het olympische vrouwenkwartet met drie vrouwelijke atleten van Vincent Weavers aankondigde, moest de coach in de rechtbank uitleggen waarom hij hoofdcoach Wevers niet naar Japan wilde verhuizen. Het beroep is ingesteld in de Gelderse hoofdstad. Het Landelijk Verbond van Vakbonden accepteerde de uitspraak van de rechter in Zutphen niet. Hij regeerde anderhalve week geleden in Weavers. De Gymnastiekbond nomineert en screent naar het NOC*NSF voor de coachingstaf voor de selectie van olympische gymnastiek. De rechter baseerde zich vooral op de arbeidsovereenkomst tussen Wevers en de vakbond. Dit houdt onder meer in dat hij toezicht houdt op de grote toernooien.

Het Nationaal Verbond van Vakbonden maakte maandagochtend bekend dat Wevers niet aanwezig was bij de Europese Spelen van Bakoe 2015. Wevers verdedigde zich dat hij de overvolle competitie van dat jaar, net als turners, moest verdelen tussen de EK’s en de Europese Spelen. Daarnaast gaat de geldende arbeidsovereenkomst vanaf 2017 in, vanaf 2017.

Turncoach Vincent Weavers (rechts) arriveert op het veld. © ANP

Marek van der Plas, directeur-generaal van de Landelijke Vakbonden, zei in haar slottoespraak dat het besluit van april om Weffers uit de Olympische technische staf te verwijderen ook ging over moreel bewustzijn. Wiffers is een van die turncoaches die door (oud-)turnsters wordt beschuldigd van gevaarlijk overtredingsgedrag. Weavers pleitte ervoor om deze twee dingen gescheiden te houden. “Omdat je alleen schuldig bent als een tuchtcommissie of een rechter je schuldig vindt. Dat is niet het geval. De zaak is zelfs in onderzoek. Dit gaat nu niet over mij, maar het is in het belang van de sport en de atleten dat ik mijn werk kan afmaken tot de Olympische Spelen, inclusief de Olympische Spelen.”

READ  5x gym tempat Anda sebagai pelajar dapat berolahraga dengan biaya maksimum €25 di Amsterdam

Anders dan in de eerdere rechtszaak van Zutphen waren Sanne en Lieke Wevers dit keer niet aanwezig in de zogenaamde spoedeisende noodprocedures.