BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Oranje hockeyers winnen zesde Europese titel na wonderlijke ontsnapping | andere sporten

Nederlandse hockeyers wonnen voor de zesde keer in de geschiedenis de Europese titel. In het Amstelveen Wagner Stadion schoof Duitsland naar een wonderbaarlijke finale. De penalty shootout nam de beslissing nadat de wedstrijd in 2-2 was geëindigd.
Duitsland, dat sterk opende, schoof in het tweede kwart op via een strafschop van Christopher Rohr. Na de rust knokte de sinaasappel zich weer in de wedstrijd en in het derde kwart resulteerde dat in de gelijkmaker: Robert Kimbermann sloeg de bal met een Duitse stick in het doel.

De kant van bondscoach Max Caldas nam steeds meer initiatief en leek het spel toch te domineren, maar kreeg in het slotkwartier toch een dekmantel. Constantine Shatayeb passeerde de bal langs de uitstekende doelman van Oranje, Permain Black, met een handrebound.

Het blijkt dat doelman Permain Zwart titelhouder is van Oranje op dit EK. © ANP

Late gelijkmaker Jansen

De Amslane-menigte boog het hoofd en zweeg, maar dat ging Jansens zak te boven. In de absolute laatste seconde bracht hij de oranje mee met een strafschop. De wedstrijden moesten beslissen over de Europese titel. Doelman Blaak stal voor de zoveelste keer in dit toernooi de show en uiteindelijk mocht Thijs van Dam de scheidsrechter uitdragen.

Oranje bereikte de eindstrijd door titelverdediger België te verslaan in een al even spectaculaire halve finale, ook na strafschoppen. Morgen staat de damesfinale op het programma. Het wordt ook een duel tussen Nederland en Duitsland.

READ  ONE Championship Edition 'Sekarang Streaming di Netflix
Oranje viert feest.
Oranje viert feest. © ANP

Proficiat aan de Oranje Hockeyers? Je kunt onderaan dit artikel reageren. Opmerkingen worden alleen met de volledige naam geplaatst. Dit doen we omdat we het gesprek willen aangaan met de mensen die onderschrijven wat ze zeggen, en die er ook hun naam op zetten. Als je zijn naam nog moet invullen, kun je dat doen door rechtsboven op onze site op “Inloggen” te klikken