BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Ik sta niet stil bij voetbal, er is meer om over te schrijven

Hockeyster Mirko Breuser speelt dinsdag tegen Wales. Nederland won het EK met 6-0.foto van Environmental Protection Agency

Speech van de dag: Kijk ook eens bij andere sporten

Dinsdag ben ik met mijn zoon naar het EK Hockey in Amsterdam geweest. We hebben drie leuke en spannende wedstrijden gezien, waaronder de wedstrijd Holland vs Wales.

Ik was geschokt toen ik hoorde dat er de volgende dag helemaal niets in de krant stond over deze hockeywedstrijd of de andere wedstrijden die werden gespeeld. In plaats daarvan zie ik onder andere twee artikelen over voetbal. Hockey is groot in Nederland en heeft veel liefhebbers.

Ik hou van veel sporten, waaronder voetbal, en zou er graag over lezen in de Volkskrant. Maar er is veel belangstelling voor voetbal en weinig voor andere sporten. Ik zou het graag anders zien. Meer interesse in andere sporten. Als er een EK of WK is voor een bepaalde sport: noteer dit dan in de vorm van wedstrijdverslagen en hun klassementen.

Gerd van der Mark, Zacht

dikke jeugd

Obesitas bij jongeren (eerste 9/6). Zou er iets veranderen als de “eetzuil” in fastfoodketens en supermarkten alleen toegankelijk zou zijn op vertoon van legitimatie. Dat klopt: beperk je toegang tot ongezond voedsel, net als roken en alcohol.

Yap Sloten, Haarlem

gemiste examens

Net als een paar jaar geleden loopt een groep studenten het risico slachtoffer te worden van postinefficiëntie. Wederom zijn er bij de tests verschillende enveloppen verloren gegaan. Oplossing: Het werk moet mogelijk worden gedaan.

Dit is een vloek. Het principe dat twee docenten van verschillende scholen een examen nakijken is mooi en redelijk, maar het uitgangspunt mag zijn dat de eersteklasser er ook goed naar heeft gekeken. En als het om controleerbaarheid gaat: ja, tentamens moeten bewaard worden zodat latere verificatie mogelijk is, maar in de praktijk komt dit niet zo vaak voor dat het niet hebben van een paar tentamens een onoverkomelijk nadeel is. Werk wordt gecontroleerd, studenten hebben vakantie.

Moritz Lismeister, docent, Amersfoort

1 jaar

Als een van de langstzittende Tweede Kamerleden roept dat de meeste journalisten – behalve natuurlijk degenen die het niet met hem oneens zijn – klootzakken zijn, zou je een reactie verwachten van de premier en de voorzitter.

82 procent van de Nederlandse journalisten die het afgelopen jaar te maken hebben gehad met agressie of bedreigingen, verdient het om verdedigd te worden door degenen die de primaire verantwoordelijkheid hebben voor onze huidige democratie. Of zijn ze ook bang?

Bim Lightfoot, Amsterdam

jaar (2)

Vraag aan Wilders: Misschien zijn journalisten tuig op het randje omdat ze de waarheid over een groter tuig aan het licht brengen?

Henk Seagers, Blaricum

Syrisch

Uit het artikel over ISIS-gangers (I, 7/6) blijkt dat de strafrechter een onrechtmatige en diplomatiek ongewenste procedure oplegt, omdat een veroordeling bij verstek niet mogelijk is als de verdachte zelf de zitting wil bijwonen. Moet de Syrische gezant en/of de minister van Buitenlandse Zaken nu worden aangewezen als zijn cliënt en/of de minister van Justitie als de verwijzing van het verzoekschrift van de rechtbank in Rotterdam? Of moeten we dan, bij gebrek aan beter, het Hof van Assisen verantwoordelijk houden voor het aanzetten tot een illegale daad? Het lijkt beter om de wet te veranderen.

JAWM Zunnebeld, Zaandam

afvalstapel

Het artikel „Een zomer in de tuin 5000 liter afval” (I, 8/6) illustreert een alarmerend fenomeen. In een samenleving waar de boodschap is geweest dat iedereen al tien jaar zijn eigen verantwoordelijkheid heeft, heeft de expert de verantwoordelijkheid om de puinhoop die hij heeft achtergelaten uit te leggen en de overheid uit te leggen om het op te lossen.

Soms mis ik de eenvoud. “$ 1.000 boete voor vervuiling”, zijn borden langs de snelweg in de Verenigde Staten. Dat bedoelde ik niet, maar het maakte je nuchter.

Rhea Morin, Dean Bush

F1- Zandvoort-race

Het artikel ‘de organisatie verwacht dat de helft van de bezoekers van de F1-race in Zandvoort op de fiets komt’ (eerste, 8/6) maakte me twee keer aan het lachen. De eerste keer dat je aanneemt in de titel. De tweede keer in de woorden van de woordvoerder, na de opmerking (op zich logisch) dat er een hoge opkomst nodig was om het evenement financieel te laten slagen: “Als dat niet kan, zal iemand moeten helpen.” Is dat niet gewoon een risico om te werken?

Rob Sommer, Arnhem

Eliteklasse in de ambtenarij?

De overheid moet zeker geen anonieme bokszak zijn om je woede te uiten, je zwakte te bewijzen, en zeker geen organisatie die je financieel en legaal kunt uitbuiten. In ieder geval zonder boetes. Daarin volg ik Sander Schmelbeinenck (O&D, 7/6) van harte.

Zijn suggestie om een ​​nieuwe eliteklasse te creëren lijkt mij echter overbodig. Tenminste als de criteria om ambtenaar te zijn zijn: loyaal, integer, kritisch en zo mogelijk deskundig. Gelukkig zijn er voldoende van deze ambtenaren.

Je hoeft het alleen een beetje op te tillen en het op zijn minst een beetje te stimuleren. De beloning voor het zijn van een goede of uitstekende ambtenaar is een redelijk beheersbare carrière tot aan je pensioen, evenals financiële zekerheid (goed in termen van hypotheek, vakantie, studies, enz.).

Als je zeker bent van je baan, kun je ook kritisch en loyaal zijn. Daarnaast kun je heldere beslissingen nemen en ben je ongevoelig voor overmatige aandacht of exorbitante winst. Nogmaals, ik denk dat er al veel van dit soort goede ambtenaren zijn. Nu hoeven we ze alleen maar uit te leggen waarom ze (misschien) zijn.

Chris Walters, Apeldoorn

READ  Coronapas tidak dibutuhkan di lapangan olahraga, tapi di ruang ganti