BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Uitbarsting vulkaan Anak Krakatau in Indonesië: hoogste alarmniveau | Buitenland

De vulkaan Anak Krakatau veroorzaakte in 2018 opnieuw een tsunami, waarbij 430 mensen omkwamen en duizenden gewond raakten.

De Indonesische eilanden liggen in een gebied waar veel aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zijn, de zogenaamde Pacific Ring of Fire. Bijna 90 procent van alle aardbevingen in de wereld vindt plaats in deze regio. Een van de ergste vulkaanuitbarstingen was de Krakatoa-uitbarsting in 1883, die een tsunami van 30 meter lang veroorzaakte en tienduizenden mensen doodde. Tijdens deze uitbarsting is de oorspronkelijke Krakatoa-vulkaan grotendeels in zee verdwenen en de huidige vulkaan Anak Krakatoa wordt er een “kind” (Anak) van genoemd.

Drie andere vulkanen in het land vertonen intense activiteit. Indonesische media meldden zaterdag dat naast de vulkaan op het eiland Krakatoa gelegen tussen Java en Sumatra, Mount Kerins in West Sumatra en Semuru en Merapi, beide op Java, weer erg actief zijn.

Volgens de Indonesische PVMBG is vulkanische activiteit op verschillende plaatsen niet aan elkaar gerelateerd. De PVMBG riep gebieden uit waar vulkanen waakzaam moeten zijn.

READ  Vincent Weavers is nog twee dagen in afwachting van zijn Tokyo trip | andere sporten