BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Indonesië gaat naar onderzeese overstroomde bergen | Buitenland

VideoDe gezonken Indonesische onderzeeër wordt gered. De autoriteiten in het Aziatische land bevestigden die dag. Ze geloven dat de 53 omgekomen bemanningsleden nog steeds op het schip zijn.


Buitenlandse bevrijding


Laatst bijgewerkt:
01-05-21, 10:58
KRI Nanggala-402 verdween afgelopen woensdag tijdens een training zo’n 95 kilometer voor de kust van Bali. Een geweldige zoektocht begon meteen. Het was een race tegen de klok, omdat er 72 uur alleen zuurstof aan boord was. Al snel werd duidelijk dat de onderzeeër zich op een diepte bevond die veel groter was dan 200 tot 250 meter. Het puin werd vier dagen later op de zeebodem gevonden, nadat al delen van de onderzeeër waren gevonden. De in drie stukken gebroken onderzeeër bevindt zich op een diepte van meer dan 800 meter. De marine wacht op redding op twee schepen, waarvan één vanuit China. Ze zijn in staat om reddingsoperaties uit te voeren in de diepten van de zee.

Gezinnen en collega’s van marineleden verspreidden bloembladen in de wateren van de ramplocatie, die ze vandaag bezochten tijdens een herdenkingsdienst. © Antara Photo / Body Kandra Setia via Reuters

Het was niet duidelijk hoe de onderzeeër uit het water zou worden gehaald. Hiervoor kunnen sterke magneten en ballonnen worden gebruikt. Het is niet precies bekend wanneer de reddingsoperatie zal beginnen.

Bloemblaadjes

Hun families herdachten vandaag de 53 bemanningsleden tijdens een ceremonie. Ze brachten hulde aan hun dierbaren door bloemen te sproeien toen hun boot was verdwenen.

READ  Indonesiërs kunnen een corona-boete van één minuut in een kist vermijden | Buitenland

Het was nog niet duidelijk waarom de KRI Nanggala-402 de problemen ondervond. Volgens de marine was het zeewaardig. De marine denkt dat de onderzeeër mogelijk een storing heeft gehad, waardoor de bemanning geen noodmaatregelen kon nemen, waardoor het schip te diep is gezonken en vernietigd door de enorme waterdruk.

Tegenwoordig herdenken families hun overleden dierbaren.
Tegenwoordig herdenken families hun overleden dierbaren. © Antara Photo / Body Kandra Setia via Reuters