BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Kerstvakantie in Zuidoost-Azië dit jaar? vergeet dat

Grenzen in Zuidoost-Azië zijn sinds maart 2020 grotendeels gesloten voor buitenlandse toeristen. In Singapore, Maleisië en Thailand zijn de reisbeperkingen voor hun inwoners eindelijk opgeheven. Genieten buitenlandse toeristen deze feestdagen ook van een cocktail op het palmenstrand in Thailand?

De federale overheid raadt nog steeds aan om buiten de Europese Unie te reizen sterk af, hoewel dat de avontuurlijke vakantieganger niet mag tegenhouden. Maar wie in veel gevallen een reisbureau bezoekt om een ​​vakantie in Zuidoost-Azië te boeken, wordt aangeraden een andere regio te kiezen. Een Joker-woordvoerder zegt dat de reisorganisatie zeer weinig reserveringen krijgt voor Zuidoost-Azië en nu al afraadt deze te accepteren. Het blijkt dat “de maatregelen van corona in de regio te wisselend zijn om daar met een gerust hart een vakantie te boeken”.

Sta ook andere reisbureaus toe niet in orde Ik weet dat ze de laatste maanden van 2021 op zijn minst als verloren beschouwen als het gaat om reizen naar Zuidoost-Azië. Een reisbureau dat zijn naam niet wil prijsgeven en gespecialiseerd is in Azië raadt reizen aan: “Wie ver wil gaan en de zon wil opzoeken, kan beter in 2021 naar Mexico of Costa Rica gaan.”

Voor degenen die eropuit durven te gaan en toch hun volgende keer op een strand aan de Zuid-Chinese Zee willen doorbrengen, zijn hier de coronavirusbeperkingen die zijn opgelegd aan toeristen naar Zuidoost-Azië, uitgesplitst per land.

Thailand

In Thailand zijn sinds juli zogenaamde sandbox-programma’s geïmplementeerd, die toeristen verwelkomen op de eilanden Phuket en Samui. Iedereen die via die luchthavens het land binnenkomt en niet door het land reist, hoeft niet in quarantaine. Reizigers moeten kunnen aantonen dat ze volledig zijn ingeënt en een negatieve test is niet voldoende.

READ  Ratusan mengungsi dari Gunung Merapi di Indonesia | luar negeri

Iedereen die Thailand binnenkomt via de hoofdstad Bangkok, moet daar zeven dagen in quarantaine. De Thaise overheid onderzoekt nog of het Sandbox-programma vanaf november voor het hele land kan starten.

Singapore

Veel vluchten naar Azië worden uitgevoerd in Singapore, dat momenteel geen Belgische toeristen toelaat. Overstappen is toegestaan, maar afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij kan een negatief coronatestcertificaat vereist zijn. Vertrek vanaf de luchthaven is niet toegestaan.

Belgen die een dringende reden hebben om naar Singapore te reizen, zoals familiebanden of werk, moeten bij aankomst nog steeds twee weken in quarantaine, in tegenstelling tot Nederlanders, Fransen, Italianen en anderen.

Vietnam

Vietnam is sinds maart 2020 volledig gesloten voor buitenlandse toeristen en daar lijkt de komende periode geen verandering in te komen. Zelfs reizigers met een geldig visum mogen het land momenteel niet in. De scooterrit langs de Mecon zal waarschijnlijk tot zeker 2022 wachten.

Maleisië

In Maleisië is meer dan 60 procent van de bevolking volledig ingeënt tegen het coronavirus, dus de regering acht het verantwoordelijk voor het grotendeels heropenen van het land voor binnenlands toerisme. Buitenlanders mogen momenteel niet naar binnen. Zakenlieden en reizigers die een dringende reden hebben om naar Maleisië te gaan, moeten twee weken in quarantaine.

Indonesië

Zijn yogalessen op Bali mogelijk deze kerst? Indonesië bestaat nog steeds op slot Voor buitenlandse toeristen, maar als het virus uit het zicht blijft, kunnen in ieder geval volledig gevaccineerde reizigers vanaf november zonder quarantaine naar Bali en Java.

Cambodja

Als u deze kerst een reis naar Angkor Wat overweegt, moet u: Breng een goed ingepakte portemonnee mee. Buitenlandse toeristen mogen Cambodja alleen binnen als ze kunnen aantonen dat ze een ziektekostenverzekering hebben die de kosten tot 90.000 Amerikaanse dollar (77.000 euro) dekt. Daarnaast moet er een borg van $2.000 (1.700 euro) worden betaald bij de douane, waarna de reiziger onder begeleiding wordt overgebracht naar een quarantainehotel, waar een verblijfsreservering van twee weken verplicht is.

READ  Memberikan sejarah Hindia Belanda tempat yang menonjol dalam pendidikan

Filippijnen

Ook is vakantie op de idyllische stranden van de Filipijnen in de nabije toekomst geen optie. De informatie op de website van de overheid is kort, maar duidelijk. Staat de Filipijnen open voor buitenlanders? nieuwe.’ Er is geen sprake van een mogelijke opening in de toekomst.

Laos

Iedereen die naar Laos wil, moet aan de grens een negatief testcertificaat kunnen tonen, maar dan ook 14 dagen in quarantaine. Net als in Cambodja vraagt ​​deze verplichte gevangenis een enorme aanbetaling, dus misschien kun je dit jaar het beste de feestdagen vieren onder de Europese kerstboom.