BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

US Open | Van de Zandschulp leert hoe je zijn naam uitspreekt

Commentatoren en experts zijn al zeker een week bezig om de naam van de Nederlandse verrassing correct uit te spreken, maar dat bleek een hele opgave. “‘sch’ is bijzonder moeilijk, nietwaar”, toont Van de Zandschulp begrip voor de vraag vanuit de zaal.

De qualifier vraagt ​​zich eerst af of het geen grap was, maar gehoorzaamt dan. “Botic van der Zandschulp”, aldus Van de Zandschulp. Hij maakt indruk door zijn naam uit te spreken, maar de uitspraak zorgt ook voor verbazing.

US Open | Van de Zandschulp door naar kwartfinales

US open

US Open | De Groot wint de US Open en voltooit de Gold Championships

13-09-2021 om 00:31

Voornaam

Overigens is de kans groot dat een aanzienlijk deel van Nederland op zijn beurt de voornaam Botic verkeerd uitspreekt. Dit komt omdat het Bo-tik is en niet Bo-tich. Daarom gebruikt Van de Zandschulp tijdens de taalcursus ook zijn voornaam, zodat iedereen zijn naam kent en hoe hij zijn naam uitspreekt.

Iets eerder werd tijdens de analyse in The Cube van Eurosport nog maar eens duidelijk hoe ingewikkeld het is voor buitenlanders om tot een goed oordeel te komen. Barbara Schett kraakt al dagen haar tong, Alex Cortega verwijst simpelweg naar de ‘Hollandse jongen’ en Mats Wellander heeft het er moeilijk mee.

Dit ondanks het feit dat Van de Zandschulp het trio voldoende gelegenheid geeft om te trainen. Dankzij de mooie overwinning op Diego Schwartzman bereikte hij de kwartfinales in New York.

Waar kijk je naar?

De US Open vindt plaats tussen 30 augustus en 12 september op Flushing Meadows en staat garant voor het beste tennis. Het volledige toernooi is twee weken lang elke dag live te volgen via Eurosport. Het is ook mogelijk om zonder advertenties te streamen via Ontdek +.

US open

Djokovic – Medvedev – Hoogtepunten van de US Open

09/12/2021 om 23:45

US open

Alcott-Fink belicht de hoogtepunten van de US Open

09/12/2021 om 21:30