BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Vanaf zaterdag ook een inreisverbod voor Rusland en Indonesië, ik …

Vanwege het toenemende aantal Corona-besmettingen in deze twee landen geldt vanaf zaterdag een inreisverbod voor Indonesië en Rusland. Opvallend: Het verbod om India binnen te komen geldt vanaf zaterdag niet meer. Dit blijkt uit de bijgewerkte lijst van vrijdag met landen die als “extreem hoog risico” worden beschouwd.

De ministers van Volksgezondheid keurden onlangs een lijst goed van landen waar de situatie met het coronavirus zo zorgwekkend is dat het inreisverbod geldt voor alle niet-Belgen en niet-ingezetenen van ons land die de afgelopen 14 dagen in een dergelijk land zijn geweest, op enkele uitzonderingen na. Belgen of mensen die hier wonen moeten een negatieve PCR-test kunnen overleggen en moeten op de eerste en de zevende dag getest worden. Daarnaast moeten ook alle mensen die terugkeren uit een risicoland tien dagen in quarantaine.

Vanaf zaterdag, Rusland en Indonesië Toegevoegd aan de lijst. Met name India, waar de deltavariant voor het eerst werd geïdentificeerd, verdwijnt van de lijst, evenals Pakistan. Op dit moment is niet duidelijk waarom deze twee landen vanaf zaterdag niet op de lijst stonden.

In totaal geldt het inreisverbod nu voor de volgende landen: Argentinië, Bahrein, Bangladesh, Bolivia, Botswana, Brazilië, Chili, Colombia, Congo, eSwatini (Swaziland), Georgië, Indonesië, Lesotho, Mozambique, Namibië, Nepal, Oeganda, Paraguay, Peru, Rusland, Suriname, Trinidad Tobago, Tunesië, Uruguay, Verenigd Koninkrijk, Zimbabwe en Zuid-Afrika.

READ  Sergio van Dijk werd de spelersmakelaar