BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Storingen na de foto “Jurassic Park” op Komodo in Indonesië …

Storingen na de foto “Jurassic Park” op Komodo in Indonesië …

FOTO: Fotografie door Emma Brainard, BBC NHU 2016.

Een foto van een Komodovaraan voor een vrachtwagen geeft aanleiding tot bezorgdheid over de bouw van het “Jurassic Park”, een attractie op het Indonesische eiland Rinca.

De site van meerdere miljoenen dollars maakt deel uit van de plannen van de regering om het toerisme in het Komodo National Park te herzien. Maar de foto roept vragen op over het effect ervan op ‘s werelds beroemde en grootste hagedissen.

Komodovaranen komen alleen in het wild voor op een paar Indonesische eilanden, waar het naar schatting miljoenen jaren heeft rondgezworven. Het trekt bezoekers van over de hele wereld, en als gevolg daarvan hebben de Indonesische autoriteiten de afgelopen jaren moeite gehad om het natuurbehoud en het toerisme in het nationale park te beheren.

Vorig jaar was er een plan om het eiland Komodo – de thuisbasis van de meeste hagedissen – te sluiten en de 2.000 inwoners te verdrijven die generaties lang naast reptielen hebben geleefd. Uiteindelijk werd dit plan geschrapt en werd besloten om een ​​bezoekersplan van $ 1.000 te creëren. Tegelijkertijd werden ook plannen onthuld om een ​​enorm toeristenpark te creëren op het naburige eiland Rinca, de thuisbasis van de op een na grootste populatie Komodovaranen. Het project zal in Indonesië “Jurassic Park” heten omdat de videoclip voor het voorstel muziek uit de film gebruikt. De oplevering staat gepland voor juni 2021.

Slachtoffers

Afgelopen weekend werd op Rinca Island een groepsfoto gedeeld van een Komodovaraan die poseerde voor een vrachtwagen. Een groep activisten Save Komodo Now deelde met hem en zei: “Dit is de eerste keer dat Commodus van motorfietsen heeft gehoord en het heeft geroken. Wat zal de impact van dit project zijn? Is er nog iemand geïnteresseerd in natuurbehoud?” dat de geplande acties en het park zullen zijn. Het heeft een negatief effect op reptielen en populaties. Overheidsfunctionarissen vertelden de BBC na het bekijken van de foto’s dat “geen van de hagedissen gewond raakte tijdens het werk en dat de Komodo geen slachtoffers zullen zijn.”

READ  Hoe u een livestream van de Gateshead Diamond League-serie kunt bekijken

Volgens gegevens van de overheid bedraagt ​​de bevolking van Komodo in Indonesië momenteel ongeveer 3.000. Schermhagedissen kunnen wel 3 meter lang worden, vlijmscherpe tanden hebben en zijn giftig. De meesten van hen wonen – ongeveer 1700 – op het eiland Komodo en 1000 op het eiland Rinca. Het nationale park als geheel staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.