BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

OneFit sport- en fitness-app kan profiteren van € 80 miljoen aan financiering

Europees sportplatform Urban Sports Club, het moederbedrijf van de Nederlandse sport- en fitnessapp OneFit, heeft ruim 80 miljoen euro aan nieuwe financiering opgehaald.

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf richt zich primair op de zakelijke markt.

“Nu het einde van Corona nabij is, blijven we veerkrachtig”, zegt directeur Edward Leuwenburg tegen Business Insider.

Het Europese sportplatform Urban Sports Club, het moederbedrijf van het Nederlandse sport- en fitnessplatform OneFit, heeft in een nieuwe investeringsronde ruim 80 miljoen euro aan financiering opgehaald. De Duitse mediagigant ProSiebenSat 1 was daarin de grootste investeerder. Aan de kapitaalronde namen ook investeringsmaatschappijen Claret Capital Partners, HV Capital, Partech RTP Global, Rocket Internet en INKEF Capital deel.

OneFit, dat twee jaar geleden fuseerde met zijn Duitse evenknie Urban Sports Club, is momenteel de grootste sportaanbieder van Nederland en zal met de inbreng van nieuw kapitaal verder uitbreiden. OneFit biedt als app op verschillende manieren toegang tot fitness-, sport- en yogalessen en heeft in Nederland meer dan 1.000 partners bij onder andere sport- en yogascholen.

Het Amsterdamse bedrijf richt zich met nieuwe financiering op de zakelijke markt. Ook zal er meer geïnvesteerd worden in technologische ontwikkelingen voor de applicatie.

Business Insider sprak met Edward Leeuenberg, directeur van OneFit, over toekomstplannen.

OneFit-directeur, Edward Leeuenberg.  Foto: OneFit
OneFit-directeur, Edward Leeuenberg. Foto: OneFit

Wat ben je van plan in de nabije toekomst?

“Tijdens de shutdown hebben we grote aanpassingen gedaan aan ons bedrijf. Hierdoor willen we ons nu vooral richten op de arbeidsmarkt. Werkgevers die werknemers stimuleren om te sporten. Ons uiteindelijke doel is om meer mensen aan het sporten te krijgen. We zien reizigersverkeer als een enorme kans hier. “We zijn ervan overtuigd dat actieve werknemers gezonder en productiever zijn. Iets wat zich niet alleen vertaalt in voordelen voor de werkgever, maar ook voor de werknemer.”

READ  Riset Utama Dekolonisasi Indonesia // Apa itu Sayuran? Apa buahnya? // "Partisipasi menghambat transisi energi" // Penarikan Prancis dari Mali

Sportpassagiersverkeer vindt natuurlijk niet alleen plaats in de 10 grote steden die het nu bedient. Ga je verder uitbreiden?

“Natuurlijk. We kijken nu bijvoorbeeld naar steden als Hilversum, Alkmaar, Lelystad en Amersfoort. Dit zijn de steden waar veel mensen wonen en werken, dus een flexibele wiskundige oplossing is nodig. Maar de focus ligt vooral op de steden waar de meeste mensen werken. We zien dat veel mensen pendelen naar hun werkplek en daar ook willen sporten. Denk aan een leuke bokssessie met je collega’s na een drukke werkdag. Dat willen we makkelijker en flexibeler maken.”

80 miljoen euro, waar ga je heen?

“Niet alles, maar een groot deel daarvan gaat naar Nederland. In eerste instantie gaan we hiermee vooral de vacatures invullen. Op dit moment staan ​​er per rubriek meerdere rubrieken open en de komende weken komen er meer bij. Met alle deze mankracht gaan we onder andere verbeteringen en verbeteringen doorvoeren in de applicatie.

“Ook gaan we ons meer richten op sales en partnermanagement. We willen immers middelste man En je wilt aan beide kanten zoveel mogelijk waarde toevoegen, voor de sportschool en voor de klant. Ook wordt er een flink bedrag besteed aan marketing waarmee we OneFit beter op de kaart kunnen zetten. Hoe gaan we met al deze dingen om, hou ik nog even voor mezelf. Ik kan een kant van de sluier oplichten: we gaan starten met abonnementen en worden flexibeler.”

Nu zijn sportscholen weer open, maar dit was niet lang het geval. Hoe reageerde je op Corona en wat heb je ervan geleerd?

READ  Marquez mengalami penglihatan ganda lagi setelah kecelakaan parah di Indonesia | olahraga lainnya

“Intern hebben we alles zoals dit vanaf het begin snel en gevaarlijk Het is mogelijk om te doen. Dit betekende niet alleen dat we tijdens een pandemie zeer kosteneffectief konden zijn, het betekende ook dat we nu heel snel konden opschalen. We zijn heel sterk uit deze pandemie gekomen. Daarnaast hebben we verschillende nieuwe statistieken gekregen waar we snel aan hebben gewerkt.”

“Tijdens de pandemie hebben we onze klanten bijvoorbeeld online live gymlessen aangeboden die alom geprezen zijn. Yoga is bijzonder populair geweest. Niet verrassend, want als ik naar mezelf kijk, heb ik ook baat bij een half uur mindfulness om mijn drukke werkdag. Nu het einde van Corona nadert, blijven we flexibel. We kunnen eenvoudig en snel bijsturen als dat nodig is en dit geeft ons de unieke kracht om heel snel te kunnen schakelen.”

Heeft online sporten nog toekomst nadat sportscholen weer open zijn gegaan?

“We geloven heilig in het hybride model dat we nu aanbieden. Hierdoor kunnen mensen bijvoorbeeld ‘s ochtends een fysieke les volgen in een sportschool, vervolgens een online mindfulness- of yogasessie doen tijdens hun lunchpauze en iets anders plannen voor de volgende dag. Hybride sporten is handiger dan ooit, zeker met thuiswerken, dat door Corona steeds populairder wordt. Hiermee spelen we ook goed in op de wensen van onze abonnees.”

Lees ook: Oppas-app Nanny Nina zet nu echt stappen met pilots in Antwerpen, Sevilla en Dublin – Dragons-investeerder Sean Harris investeert nog eens 300.000 euro


READ  Banyak kritik, terutama untuk Rusia, selama konferensi G-20 di Bali | Luar negeri