BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Meppelerlounge werkt schoorvoetend mee aan passeren Corona: “Ik kan niet anders’

Het lijkt erop dat de QR-code in de toekomst op meer plaatsen moet worden gescand om toegang te krijgen. Dat maakt het kabinet morgen bekend, aldus de NOS. Bezoekers van dierentuinen, musea en sportscholen moeten voortaan onder meer testen op vaccinatie of negatief testen. Hans Voss, eigenaar van de Pure Power Gym in Maple, denkt er net zo over.

“Het heeft niets te maken met of ik het zelf leuk vind, want het is iets dat moet gebeuren. Als ik het niet doe, krijg ik een boete of ze sluiten mijn zaak”, reageert Voss, de ups en downs voelend van de sportschool na Corona maanden. Hij vindt het moeilijk om de ezel op de wieg te gooien. “Ik vind het eerlijk gezegd jammer dat het moet, maar ik kan niet anders.”

met een nieuwe frequentie

Het scannen van de QR-code zegt iets over de privacy van mensen, zegt Voss, “en als eigenaar van een sportschool heeft het niets met mij te maken.” Voor zover het betekent zijn er andere maatregelen opgelegd om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. “Vooral omdat nu is bewezen dat gevaccineerde mensen net zo besmettelijk zijn als niet-gevaccineerde mensen. Ik hou niet van deze procedures, maar ik ben terughoudend om me eraan te houden omdat ik de sportschool open wil houden.”

Voss besprak ook het tonen van de Corona Corridor met collega-sportschooleigenaren, een maatregel die waarschijnlijk dinsdagavond wordt bevestigd tijdens de Corona-persconferentie. Volgens hem zijn zijn collega’s ook zoals hij, al vindt hij het toegeven de passage van Corona te laten zien een moeilijke beslissing.

READ  Historische dubbelganger: Verstappen wint GP van Monaco en wordt eerste Nederlander ooit die een WK leidt | sport

“De helft van het klantenbestand bestaat uit mede-sportschooleigenaren en ik ben niet-immune en verder gezonde mensen. Bovendien, als je niet fit bent, sport je niet, toch? Als je inademt, je wordt echt ontslagen. Dat doen we niet. We nemen gewoon een gok.’

Spel

Daarom noemt Vos de noodzaak om de QR-code te scannen “Overtrekped”. Volgens hem geven sporters die bij Pure Power Gym willen sporten bij de inschrijving aan dat ze zich altijd aan bepaalde voorwaarden houden. Hij vindt dat het tijd is dat het kabinet een manier vindt om een ​​met het virus besmette gemeenschap te creëren, in plaats van de ene na de andere maatregel op te leggen om het virus uit te roeien. Hij besluit: “Je krijgt het idee dat er op deze manier een heel ander spel wordt gespeeld.”

Lees ook: