BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Mesin Fotocopy Resensi [Netflix] – Tinjau op FilmTotaal

Regi: Wregas Bhauteja | Skenario: Wregas Bhanuteja, Henricus Pria | Pemeran: Shenina Cinnamon (Sur), Chicco Kurniawan (Amin), Jerome Kurnia (Tariq), Lutesha (Fara), ea | Speedduur: 130 menit | Jaar: 2021

mesin fotokopi (Penyalin Cahaya) toont eerlijk en holder air er gebeurt als een Indonesisch meisje in dezelfde situatie belandt als de mannen uit Tempat bergantung. De gevolgen zijn desastreuzer. Tegen de wensen van haar strenge vader in drinkt informaticastudente Sur op een Feetje van haar studententoneelgroep een paar glaasjes alcohol. Tidak ada ze zien aankomen dat haar hele toekomst in ééén nacht zou kunnen verdwijnen.

De volgende ochtend verschijnen foto van een dronken Sur op haar eigen media sosial. Dat wreekt zich meteen: haar studiebeurs wordt stopgezet wegens slecht gedrag en haar ziedende vader zet haar het huis uit. Sur duikt onder bij haar ode schoolvriend Amin en begint aan een lange zoektocht naar wat er die avond daadwerkelijk gebeurd is.

Detektif digital di een samenleving bertemu traditionalele waarden probeert Sur het mysterie van de verspreide foto pilihan kehilangan vanuit de copyshop van Amin. Ze wordt echter konstan tegengewerkt door vooroordelen van haar ouders, docenten en medestudenten. Toch blijft ze doorzetten om de waarheid boven tafel te krijgen, waarvoor ze verder gaat dan menig ander in haar omgeving.

Zo zet de film een ​​sympathiek en indrukwekkend vrouwelijk personage neer uit een lager milieu van de Indonesische maatschappij. Het verbaast niet dat Netflix dit verhaal van een sterke vrouw die strijdt om rechtvaardigheid, in zijn catalog zet. Zoals ook te zien ada di Ares id Permainan Cumi houden de curatoren van Netflix van universele verhalen die zich afspelen dalam pengaturan budaya tertentu. Met soms iets te expliciete beelden van nasi goreng en Indonesische klederdracht schotelt mesin fotokopi een situatie voor die bijna iedere studente mee zou kunnen maken.

READ  French Body Horror Titan memenangkan Palme d'Or

Het ijzersterke uitgangspunt legt echter niet de fundamenten voor meer dan een leuk uitgewerkt concept met een belangrijke boodschap. De detektif blijkt niet zo goed te zijn in haar speurwerk, waardoor het plot halverwege begint te terburuk bertemu het vinden van nieuwe verdachten voor Surs beschuldigingswoede. Informasi terbaru dari film om steeds met nieuwe thema’s en onverwachte wendingen op de proppen te komen om spannend en relevan te blijven.

De film blaast zichzelf op en komt na meer dan twee uur tot een bombastisch einde in de trant van #metoo, dat nog maar weinig te maken lijkt te hebben met die solide basis van gelekte foto na een dronkenmansavo Niet Sur vindt de dader bertemu haar speurwerk, maar de film tovert er zelf én uit de hoge hoed.

mesin fotokopi adalah te zien bij Netflix.