BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Motorcrosser Jeffrey Herlings wint de Italiaanse Grand Prix | andere sporten

Motorcrosser Jeffrey Herlings (26) uit Geldrop heeft de Grand Prix van Italië gewonnen. De Brabander pakte zijn eerste overwinning van het seizoen door de tweede race op een nat en modderig circuit in Maggiora te winnen. In de eerste race was hij als zesde geëindigd.
Herlings sloot de partij tussen zijn landgenoot Glenn Coldenhoff en de Italiaan Antonio Cairoli af met 40 punten na twee punten. Dankzij zijn tweede raceoverwinning ging de eindzege bij de Italiaanse Grand Prix naar de wereldkampioen van 2018.

De eerste race in de MXGP was zwaar voor Herlings. “Ik kreeg een steen in mijn achterrem. Daarom hield ik mijn mond. Gelukkig kon ik het probleem snel oplossen, maar ik moest veel verliezen goedmaken. Meer dan een zesde plaats was het niet voor mij.” “

De tweede race ging veel beter voor Herlings. Ik was een beetje overstuur door het ongeluk in de eerste manche en wilde er alles aan doen om te winnen. Het werkte, ook omdat ik een veel betere start had. In de slotetappe kon ik leider Glenn passeren en wist toen dat ik de Grand Prix ging winnen, mede dankzij mijn motor die ondanks alle modder goed bleef lopen.”

Coldenhof eindigde als vierde en tweede in Italië. Calvin Vlaanderen (18e plaats) en Brian Bogers (22e plaats) speelden een bijrol in de derde Grand Prix van het seizoen.

In het WK-klassement leidt titelverdediger Tim Gajser met 124 punten. De Sloveen moest als zevende eindigen in het eindklassement in Italië. Herlings staat tweede in het WK-klassement, slechts zes punten achter Gajser. De Brabander begon het nieuwe seizoen met een tweede plaats in Rusland en eindigde afgelopen weekend als derde in de Grand Prix van Groot-Brittannië.

READ  Penjaga Helmond Sport yang membacakan dengan lantang melakukan permainan peran online | Helmond

De volgende Grand Prix vindt plaats op 18 juli in Nederland op het knooppuntencircuit in Oss. “Ik bekijk het nu van de ene race naar de andere”, zei Herlings, die de afgelopen jaren werd tegengehouden door blessures. Ik kijk niet meer naar de punten. Vroeger stond ik soms 150 punten voor, maar toen miste de wereldtitel me. Hoe dan ook, het is mooi om over een paar weken Oss te starten met deze pocketwinst.”

Jeffrey Herlings. © KTM Foto’s / Ray Archer