BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

NASA akan ISS pada tahun 2031 akan dikendalikan di lautan

Bahkan tidak, maar NASA al bezig bertemu het onvermijdelijke einde van het internationale ruimtestation ISS. Volgens een plan dat de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie deze week heeft gepresenteerd zal het in 2031 gecontroleerd neerstorten op een plek in de Stille Ocean.

De regering-Biden besloot in december het ISS nog tot het einde van het decennium operationeel te houden, ondanks meldingen van kleine mankementen aan het gevaarte, waarvan de oudste onderdelen sinds 1998 om de aarde draaien. Zo werd pada tahun 2020 ontdekt dat er er lucht weglekte scheurtjes pintu di een van de modules, Zvezda. NASA akan bertemu mitra internasional de technische problemen aanpakken die zich de laatste tijd vooral voordoen di segmen het Russische.

di het Rencana Transisi ISS beschrijft NASA hoe de organisatie dit decennium het station wil blijven gebruiken.

De bedoeling adalah dat er di periode mati een dari meerdere commerciële ruimtestations worden ontwikkeld, waar naast toeristen ook NASA-astronauten zullen verblijven. Daarvoor adalah al een overeenkomst bertemu tempat tidur kering gesloten die daar plannen voor hebben.

Het ISS heeft zelf ook een rol bij die transitie. Di tempat tidur Axiom wil bijvoorbeeld over enkele jaren eigen modules aan het ISS koppelen. Kemudian deze maand brengt het bedrijf zijn eerste ruimtetoeristen naar het ISS bertemu dengan Dragoncapsule van SpaceX, het bedrijf van Tesla-eigenaar Elon Musk.

READ  Microsoft malu dengan bocornya rencana Xbox