BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

NBA-clubs verbieden zich misdragende fans | andere sporten

Drie NBA-basketbalclubs hebben deze week actie ondernomen tegen zich misdragende fans op de tribunes.
De Philadelphia 76ers kregen geen toegang tot fans die woensdagavond een kom popcorn over het hoofd van Washington Wizards-ster Russell Westbrook gooiden. De New York Knicks arresteerden een fan die spuwde naar een Tray Young (Atlanta Hawks) en de Utah Jazz verbood drie toeschouwers wegens racistische intimidatie van familieleden van Ja Morante (Memphis Grizzlies).

Een groot deel van het vorige seizoen werd vanwege de Corona-pandemie voor lege cabines afgewerkt. Dit seizoen zijn basketbalfans langzaam maar zeker teruggekeerd naar de sportschool. In de kwalificatie waren de tribunes weer helemaal vol. Het heeft deze week echter tot een reeks ongevallen geleid.

Het meest opvallende incident vond plaats in Philadelphia. Toen Westbrook met een enkelblessure op weg was naar de kleedkamer, werd hem vanaf de tribune een bak popcorn toegegooid. De Amerikaan reageerde woedend. Bewakers verhinderden ternauwernood dat Westbrook de tribunes bestormde om de dader te confronteren. Een toeschouwer is uit het stadion gezet en is tot nader order niet welkom bij de Sixers.

READ  Ini akan menjadi ibu kota baru Indonesia di Kalimantan Timur