BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

TT van Assen’s nieuwe datum op de voorlopige motorkalender: 27 juni | Andere sporten

Het is de bedoeling dat de TT van Assen op 27 juni 2021 wordt verreden. De Grand Prix van Nederland is opgenomen in de voorlopige kalender voor die dag gepresenteerd door FIM en rechthebbende Dorna Sports. De TT is dit jaar afgelast vanwege het Coronavirus.
De motoren reden op 28 juni over het circuit van Essen. De 90e versie van de TT werd echter geannuleerd, net als veel andere WK-races op de weg. Sinds 1925 staat de TT altijd op de kalender, met uitzondering van de oorlogsjaren 1940-1945.

Ter ere van de viering van het 95-jarig jubileum van het TT-circuit reden Will Hartog en Jean de Vries in de jaren zeventig enkele ronden op Grand Prix-dag voor lege podia. Het was nog steeds een optie om in het najaar een TT zonder publiek te houden, maar dat werkte ook niet. Hierdoor verloor de afdeling ongeveer 3,5 miljoen euro aan omzet.

De organisatie bevestigt dat de kalender voor 2021 momenteel uit negentien races bestaat en volledig onderhevig is aan de ontwikkelingen in de epidemie. Het is ook onduidelijk of toeschouwers welkom zijn in de GP. Dat beslissen lokale autoriteiten. Momenteel bezoeken motorrijders ook Brno in Tsjechië.

Het nieuwe seizoen begint momenteel op 28 maart met een avondrace in Qatar. De laatste race volgt op 14 november 2021 in Valencia. De organisatie heeft al drie races op haar reservelijst geplaatst: in Portugal, Indonesië en Rusland.