BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Olympisch Jaar van de Waarheid: gaan de Spelen van Tokio door?

AP. afbeelding

Er valt nog veel te zien voor de Spelen van Tokio, behalve dat de Japanse organisatoren en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) er op aandringen om ‘s werelds grootste sportevenement te houden. De COVID-19-pandemie verspreidt zich momenteel in Japan, met 3.500 besmettingen en 50 doden op tweede kerstdag.

Dit zijn tot nu toe ongekende aantallen voor het veilige Aziatische land, waar gezichtsmaskers en afstand nemen al lang deel uitmaken van de normale sociale interactie. Deze zwelling zet optimistische verwachtingen op scherp. Sinds 27 december geldt er weer een inreisverbod voor buitenlanders. Deze is voorlopig vastgesteld tot eind januari.

Tocog, het Tokyo Organizing Committee, de Japanse regering en de stad Tokyo werken sinds september met overtuiging aan de vernieuwde versie van de Spelen. Het personeel, dat de zaak startte na de opzegging in maart, heette Here We Go. Ook het Coördinatiecomité, dat toezicht houdt namens het Internationaal Olympisch Comité, sprak scherp. President John Coats verwoordde het in september zo: “De Spelen in Tokio gaan door, met of zonder Covid.

Toen bevestigde Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, dat een vaccin de voortgang van de Spelen zou versnellen. Maar de Duitse sportfunctionaris wilde niet praten over de plicht van een bezoeker van de sportwereld. Hij wilde overtuigen en aanmoedigen.

In oktober testte Japan de gezondheidsmaatregelen waaronder de Olympische Spelen nog drie dagen kunnen worden gehouden. Deze zijn voortgekomen uit de bekende vijf geboden om vervuiling tegen te gaan: beperk reisgedrag, blijf 1,5 meter afstand, draag beschermende kleding en was handen, vaccineren, testen en traceren.

READ  Nieuwe sporten inademen dankzij Etten-Leur's "Experimentele Lessen Project" | Etten-Leur

Voor dat laatste geldt dat deelnemers aan de Olympische Spelen van Tokyo 2021 naar verwachting een digitale sticker om hun pols hebben, zodat iedereen via gps te volgen is. De camera’s bewaken de ingangen van het terrein, het dorp en de Olympische stadions. De lichaamstemperatuur kan op afstand worden gecontroleerd.

Ook het publiekstoegangsprotocol is getest. Tokyo gaat ervan uit dat de tribunes gevuld zijn bij de Olympische Spelen. Als test voor alle schalen werd begin november een internationale turnwedstrijd gehouden, waaraan Russen, Chinezen en Amerikanen deelnamen. Het gekozen gezondheidsprotocol lijkt te werken. Het wakkerde het optimisme aan.

In het Olympisch deel van Tokio wordt een controlecentrum ingericht om de ontwikkeling van het coronavirus op de voet te volgen. Het budget voor de bestrijding van de infectieziekte bedraagt ​​momenteel 730 miljoen euro. In het dorp aan de Baai van Tokyo komt een privéziekenhuis, waar Holland Flat 7 oranje wordt geverfd.

Verwacht wordt dat de deelnemers het advies zullen krijgen om Tokyo zo snel mogelijk na de laatste wedstrijd te verlaten. De quarantaine van veertien dagen wordt vooraf berekend. Er worden trainingskampen gehouden voor meer dan 200 Qatari-teams in 500 bijeenkomsten in heel Japan.

Ook wordt gewerkt aan een protocol voor de Olympische vuurvlucht, die in maart vorig jaar vanuit Olympia in Japan aankwam. Tienduizend mensen gebruiken de fakkel in 121 dagen. Geen knuffelen bij het overhandigen van een basisvuur. Op 9 juli bereikte de fakkel Groot-Tokio.

Misschien zorgt dat ervoor dat bewoners de games omarmen. Op dit moment loopt het draagvlak voor Tokyo 2021 sterk terug. Slechts 27 procent van de respondenten deed mee aan het eindonderzoek voor de start van de Zomerspelen; 32 procent zegt dat het stopt en 31 procent pleit voor uitstel tot oktober. In 2013, toen Tokio werd gekozen voor 2020, steunde 70 procent van de inwoners van de hoofdstad de kandidatuur van hun stad.

READ  'Melewatkan kesempatan Rijksmuseum untuk melarang 'Perciap' karena dianggap rasis' | komentar

De daling van dit aantal zal voor een deel te maken hebben met financiering. Er is echter geen weg terug. Geld stroomt gewoon sneller met een Olympisch project dan de stroom van water in een bergbeek. Elke berekening wordt verworpen door een andere.

De Olympische begroting in zijn vijfde editie. Ten opzichte van begroting nr. 4 zijn er extra kosten gemaakt van 2,3 miljard euro. Het officiële budget voor games is met 22 procent gestegen ten opzichte van het laatste cijfer in de 2020-editie; Tot 12,6 miljard euro, de hoogste kosten in de geschiedenis van de Olympische zomer, een half miljard meer dan de kosten van Londen 2012. Trouwens, er zijn rekeningen, want Tokio trok de beurs voor 25 miljard terug voor het derde Olympische avontuur na 1940 (duurde niet) en 1964.

Er werd echter 240 miljoen euro bezuinigd. Minder officials, minder licht en energie, minder bussen en geen vlagviering in aanloop naar de Olympische Spelen, een wirwar van openingsceremonies. In totaal vijftig kortingen.

De sportwereld gaat vanaf januari proberen de laatste etappe van de Olympische kwalificatie af te werken. Op 24 maart, toen het evenement werd uitgesteld, was wereldwijd 57 procent van de kwalificaties voltooid. Sindsdien is dit proces gestopt, met uitzondering van één marathon en een zwemwedstrijd.

In januari probeerde het Nederlandse waterpoloteam als een van de eersten een olympisch ticket te bemachtigen. Het plaatsingstoernooi zou aanvankelijk in maart plaatsvinden. Het is nu de derde week van januari, in het Italiaanse Triëst, zonder publiek en met bondscoach Arno Havinga al weken in een keurige bubbel.

READ  Kehebohan setelah kekerasan dalam rumah tangga pada seorang juara judoka: Apa yang kurang bukti? Mungkin kematian? † Olahraga lainnya

Het Nederlandse tijdelijke Olympische team, onder leiding van chef-kok Peter van den Hoogenband, bestond in april uit 169 atleten. De geregistreerde hockeyteams, 32 mannen en vrouwen, vormen samen met wielrenners (31 verwacht) het grootste deel van de nationale delegatie.

Chef van den Hoogenband maakte in januari vorig jaar bekend dat Chef van den Hoogenband rekent op een opbouw van zo’n 260, met ruim 300, misschien 350. Toen ging het voor de Tokyo Games vooral om de te verslaan zomerhitte. Dit probleem werd een voetnoot ongeveer tien maanden na de Corona-plaag.

Ook over medailles zal Nederland 41 verslaan volgens statistiekenbureau Gracenote, waarover zelden wordt gesproken. Eerst echt groen licht voor de Tokyo Games 2021, liefst in de lente van het jaar van de waarheid.