BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Olympische medaillefans voor China

Na de negende dag van de Tokyo 2020 Games in 2021 won het Chinese team 27 gouden, 16 zilveren en 14 bronzen, voor een totaal van 57.

De gouden medaillewinnaar met gemengd nummer geeft zijn teamgenoot zijn medaille (Xinhua-foto)

Nummer 1 na dag 9

Dus, volgens het officiële nummer van het Internationaal Olympisch Comité, stond China op de eerste plaats in classificatieDe Verenigde Staten hebben 60 medailles en 20 gouden medailles en gastheer van Japan met 31 medailles en 17 gouden medailles. Ook twee andere Chinese regio’s, die om historische redenen apart zijn gecategoriseerd, doen het goed. “Chinese Taipei” (Taiwan) heeft 10 medailles, 2 gouden. Atleten uit Hong Kong hebben 3 keer het podium bereikt, een keer voor goud en twee keer voor zilver.

belangrijke factoren

Traditie, ervaring, BBP per hoofd van de bevolking en de totale bevolking zijn belangrijke factoren die het succes van een land op het gebied van sport bepalen. Opmerkelijk is dat China vandaag de dag het enige ontwikkelingsland is in de lijst van de top 20 landen in Tokyo 2020 (2021) en – na de eerste week – bovenaan de wereldranglijst staat. (Zuid-Korea, ook in de top 20-lijst, is een van de ontwikkelde landen volgens het Internationaal Monetair Fonds.) Het BBP van China is $ 10.217 per hoofd van de bevolking. $ 65.280, Japan $ 40.113, Nederland $ 52.295 en België $ 46.414. (nummers overgenomen van Vlaanderen handel). In de top 20 van succesvolle landen op de Tokyo Summer Games behoort meer dan de helft tot ontwikkelde landen en westerse landen domineren de top tien.

Bevolkingsgrootte is niet alles

Natuurlijk speelt de omvang van de Chinese bevolking een rol, maar de bevolkingsomvang is zeker niet alles als je de Olympische prestaties van de Volksrepubliek vergelijkt met de resultaten van andere ontwikkelingslanden met een grote bevolkingsomvang. China heeft 1,4 miljard inwoners, India 1,3 miljard, Indonesië 274 miljoen, Brazilië 207 miljoen en Zuid-Afrika 56 miljoen. Zoals gezegd heeft China tot nu toe 57 medailles gewonnen, India heeft er 2 gewonnen, Indonesië 4, Brazilië 10 en Zuid-Afrika 3.

READ  Een heerlijke ontbijtburger geeft je de kracht om te sporten | Bezoekt een kok een dokter?

Olympische Spelen China Lange Mars

Het is nuttig iets te weten over de ontwikkeling van de mondiale competitiesport in China sinds het in 1949 een socialistisch land werd. In 1952, toen aan andere prioriteiten werd gewerkt, richtte de regering het Nationale Sportcomité op. hij verlangt, een maarschalk van het Volksbevrijdingsleger, aan de macht kwam. Hij mobiliseerde functionarissen in het hele land om te zorgen voor de eerste goede sportschool en een serieus trainingsregime. Zijn staf moest op zoek naar getalenteerde atleten. Hij staat bekend als de “Vader van de sport in New China” vanwege zijn succesvolle werk in de jaren vijftig en zestig in China. Tijdens de Culturele Revolutie, van 1969 tot 1979, raakte het hele sportgebouw in verval, en dat geldt zeker voor deelname aan internationale wedstrijden. Dit laatste veld kreeg ook nieuwe kansen door de nationale transformatie die het beleid van economische hervorming en openheid teweegbracht.

Leren van het buitenland

China heeft altijd experts uit het buitenland ingeschakeld. He Long en premier Zhou Enlai nodigden in 1964 en 1965 de beroemde Japanse volleybalcoach Hirofumi Daimatsu uit in hun land om zijn trainingsmethoden met de spelers te delen. Deze Chinese praktijk om te leren van andere landen, waaronder de sport, gaat tot op de dag van vandaag door. In Tokio bijvoorbeeld heeft het Chinese team vandaag 30 buitenlandse coaches. Ze helpen het land vooruit in sporten die door het Westen worden gedomineerd en waar China nog steeds zwak is. Volgens de officiële krant China dagelijks Het succes van het Chinese team komt voort uit a Een unieke combinatie van buitenlandse ervaring met het traditioneel strikte landenontwikkelingssysteem.

Olympische medailles
Chinese vrouwen winnen de wielerwedstrijd op de baan op 2 augustus 2021 (Foto Xinhua via Shine.cn)

China doet mee in de kopgroep

Sporten zoals tafeltennis natuurlijk, evenals volleybal zijn sinds de jaren tachtig enorm populair in China. logo Damesvolleybal Het was “Train hard, vecht hard en werk voor de eer van het land!”. Die mentaliteit werd ook het onderwerp van een populaire ideologische campagne waarvan de echo’s tot op de dag van vandaag voortduren. Ze heeft ook een aantal overwinningen behaald in toernooien in Azië en de rest van de wereld. In 1984 was de Volksrepubliek klaar om voor het eerst deel te nemen aan de Olympische Spelen. China nam snel zijn plaats in bij de landen met de meeste medailles. Hoewel hij er al 40 jaar niet meer is, is hij 7 jaar oudNS Wat is het totale aantal medailles voor iedereen? Winter- en zomerspelen van 1896 tot 2018 Met betrekking tot. Het zal gestaag blijven stijgen in deze ranglijst.

READ  Pencak Silat: Seni bela diri tradisional dan olahraga modern

bronnen: Sixthtone, China Daily, Wikipedia, olympics.com/tokyo-2020, flandersinvestmentandtrade.com

Eenvoudig printen, PDF en e-mail