BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

De babyolifant in Diergaarde Blijdorp heeft een naam: Radjik

Een Aziatische olifant geboren op 5 mei in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam heeft een naam: Radjik. Dit is ook de naam van een plaats op het eiland Bangka in Indonesië. Radjic’s moeder heet Bangka. Meer dan 10.000 mensen hebben een naam ingediend.

Zes weken lang kunnen mensen meedenken over de naam van de olifant. Vanwege de verjaardag van het dier – Bevrijdingsdag – kwamen veel mensen met namen die aan vrijheid deden denken, zoals Aajaadee, Freedom, Haikho en Pembebasan.

Het einde van het Corona-tijdperk zette mensen ook aan om creatief te zijn. Het lichtpuntje (Hikaru), het licht (Synar), de vreugde (Khosi) en de bing (het geschenk) kwamen onder andere uit hun pijp. Volgens Blijdorp is duidelijk dat men zich te buiten ging aan Azië en de olifant.

Er zijn veel grappige hacks geweest, vooral op Twitter. De geweldige suggesties waren: Slurfje McSlurfface, Ollie McOllieface, Shinji Onofant, Zeesluis IJmuiden, en misschien ook op een laag punt Smirnoff ijs.

De naam Radjik kwam slechts één keer voor onder alle inzendingen. De dierentuin zei dat de knop nu is opgenomen in de kudde Aziatische olifanten in Blijdorp en groeit als onkruid. Hij ontdekt elke dag nieuwe dingen en wordt nauwlettend in de gaten gehouden door Moeder Bangka en Oma Irma.

Door het mooie weer is Radjik ook regelmatig in het water te vinden. Volgens zijn verzorgers vindt hij het heerlijk om te douchen.

Bekijk de video van Radjic’s geboorte op 5 mei 2021 om 3:00 uur.

“>

[video:]