BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Olympische Spelen in Tokio 2020 |  Alles wat je moet weten over de Olympische Badmintonkampioenschappen

Olympische Spelen in Tokio 2020 | Alles wat je moet weten over de Olympische Badmintonkampioenschappen

  • Wat: badminton
  • Locatie: Musashino Forest Sport Plaza
  • Wanneer: zaterdag 24 augustus – maandag 2 augustus
  • Waar te zien: Eurosport 1 & Ontdek +
  • Nederlandse deelnemers: Selina Beck, Robintabling, Mark Kalgo, Cheryl Senen
  • Favorieten: Victor Axelsen, Kento Momota (mannen), Tzu Ying, Nozomi Okuhara, Carolina Marin (dames)

Kampioenschap Heren

Bij de mannen is Mark Kalgo de enige Nederlander in het enkelspel. De oorspronkelijke Rijswijker, momenteel 29e op de wereldranglijst, staat al jaren aan de top van het internationale badminton. Calgo won drie jaar geleden de Orleans Masters in Frankrijk, onderdeel van de BWF Word Tour. Vorig jaar was de Nederlander de sterkste op de Austrian Open. In 2019 nam Caljouw als eerste Nederlander deel aan de Premier Badminton League, een internationale badmintoncompetitie waarin teams via een veiling de beste spelers kopen. De 23-jarige Nederlander veroorzaakte opschudding in het Aziatische land met zijn overwinning van vier singles en werd op slag een ster in India.

Tokio 2020

Tokio 2020 | Tranen barsten los in Indonesische damesdubbel na matchpoint in badminton

08/02/2021 om 08:30

Favoriete

De olympische medaille is echter nog steeds een brug te ver voor Kalgo, die in Arnhem woont, omdat het deelnemersveld daarvoor te sterk lijkt. De Japanse topranglijst en wereldkampioen Kento Momota lijkt op het eerste gezicht de favoriet, maar in januari van dit seizoen was hij door een besmetting met het coronavirus nauwelijks aan het werk. Momota speelde in 2021 slechts één toernooi, de All England Open in Birmingham, en bereikte daar de kwartfinales. Nu de Japanners dit seizoen zo weinig spelen, lijkt de Deense Viktor Axelsen een grotere kans te hebben om het Olympisch goud te winnen. De nummer twee van de wereld werd in 2017 tot wereldkampioen gekroond, won dit jaar de Swiss Open en eindigde als tweede op het All England Open in maart, toen hij verloor van Li Zi Jia, momenteel zesde in de wereld.

READ  Zonta van den Goorbergh berada di urutan keenam di Moto2, DNF untuk Collin Veijer di Moto3 India

Dameskampioenschap

Er doen geen Nederlandse vrouwen mee aan het enkelspel in Tokyo, maar een Nederlands stel dat meedoet aan het dubbelspel: Selena Beck en Cheryl Senen. Het duo levert dit jaar geweldige prestaties met drie halve finales op respectievelijk de All England Open, Orleans Masters en Europese kampioenschappen. Het blijkt dus ook dat dit segment de meeste medaillekansen heeft voor het Nederlands badmintonteam.

Onder de singles zijn Taipei Tai Tzu Ying, de Japanse Nozomi Okuhara en de Spaanse Carolina Marin de topfavorieten om de gouden medaille te winnen. Ying heeft dit jaar slechts drie toernooien gespeeld, maar bereikte de finale in alle drie de toernooien en won er één, de HSBC BWF World Tour Finals in Bangkok. Okuhara speelde dit jaar één toernooi, de All England Open, maar won het. De Spanjaard is de regerend Europees kampioen, Olympisch kampioen en voormalig wereldkampioen. In 2016 schreef Marin Spaanse badmintongeschiedenis door voor het eerst de badmintonmedaille voor Spanje op de Spelen te winnen.

gemengde echtgenoot

Selena Beck en Robintabeling spelen voor Nederland in het gemengd dubbel. Het duo won dit jaar het European Mixed Tag Team Championship 2021, maar de rest van het jaar braken ze niet veel. Na hun overwinning bereikte het duo twee keer de ronde van 32 en één keer in de kwartfinales op het EK in Oekraïne. De twee moeten uit goede families komen om een ​​medaille te krijgen.

Selena Beck en Robintabling tijdens de Europese Badmintonkampioenschappen 2021

Foto: Getty Images

een programma

Hieronder presenteren we het Nederlandstalige programma, voor zover bekend, in onze tijd. op deze pagina Je kunt het hele schema bekijken.
  • Zaterdag 24 juli, 17:20 uur: SEO Seungjae/CHAE Yujung –Robin/Beck Selina’s tafel
  • Zaterdag 24 juli 01:40 uur: Beck Selena / Cheryl Hess – Hunderrich Rachel / TSAI Kristen
  • Zondag 25 juli 21:00 uur: ZHENG Si Wei / HUANG Ya Qiong- Robin/Beck Selina’s tafel
READ  Pria bola tangan tidak ingin melewatkan kesempatan pertandingan tambahan di Kejuaraan Eropa | olahraga lainnya

Waar kijk je naar?

De Olympische openingsceremonie begint op vrijdag 23 juli om 12:50 uur. Het concert is live te volgen op zowel Eurosport als Discover+. Een abonnement op Discover+ (inclusief toegang tot alle entertainment) kost € 5,99 per maand en € 29,99 tijdelijk per jaar, hier stream je elke sport en elke medaille die je tijdens de Olympische Spelen hebt gewonnen. Er is ook een dagelijkse Medal Zone-swap op Eurosport 1 en discovery+, zodat je geen van de evenementen hoeft te missen. Schrijf je hier in.

Tokio 2020

Overzicht badmintondag 6

07/29/2021 OM 17:02

Tokio 2020

Tokio 2020 | Kalju werd uitgeschakeld in een spannende wedstrijd

29/07/2021 om 11:15