BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Bendsneyder binnenkort geen kans op ‘thuisrace’ in Assen | sport-

Voor Bo Bendsneyder verliep TT Assen niet zoals gehoopt. De Rotterdammer eindigde zondag als 15e in de Moto2. “Ik ben erg gepassioneerd geweest, maar geluk komt niet altijd met me mee”, zei Rotterdamer, die tijdens de Moto2-race het dubbele van de extra ring moest rijden die in Struben was gebouwd als straf.
Zonder die lange ronden had ik als achtste of negende en misschien zelfs hoger kunnen eindigen. Het motortoerental was erg goed.” Bendsneyder koos ervoor om zo vroeg mogelijk in de race die twee extra ringen te rijden. Toen finishte ik en kun je je concentreren op de rest van de race en proberen een paar jongens in te halen. Het werkte heel goed en uiteindelijk eindigde ik als 15e. Daar ben ik tevreden mee. Het is weer een WK-punt.”

De enige Nederlander in het MotoGP-wereldkampioenschap dit seizoen leidt het Indonesische team Pertamina Mandalika. Hij heeft een redelijk goede motor tot zijn beschikking, die hem ook in de TT niet in de steek liet. De snelheid is er zeker, ik kan de top zeker bijbenen, gewoon geluk soms. Zo kwam ik tijdens de race een paar keer voorbij waarbij de versnelling naar neutraal sprong bij het schakelen. Ik kon er niets aan doen.”

Bendsneyder had ondanks zijn gekozen start genoten van het racen, Maar bij voorbaat hoopt hij op meer. Een goed gevoel overheerst. Het was ook goed om weer mensen op de tribune te hebben, ook al waren er veel minder mensen dan in andere jaren. We zijn weer een beetje normaal.”

READ  Semua yang perlu Anda ketahui tentang musim Formula E 2023