BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Peter (70) beklimt 5.000 treden in een uur

De standaardpoging om trappen te lopen in de sportschool © Omrup Gelderland

Didam – Peter Lugmann (70) uit Zevenaar brak zijn eigen record. Op zondag zette hij 5.000 stappen met drie pond extra gewicht rond elke enkel en nog eens vier pond op zijn rug. En dat in minder dan een uur.

Hij is 70 jaar oud, maar hij heeft een lichaam waar veel veertigers jaloers op zijn. Peter doet ook veel voor haar. Hij traint drie tot vier keer per week in de sportschool en donderdag is zijn vastendag. Dan drinkt en eet hij gewoon de hele dag niets. “Ik zei: ‘Als ik 70 word, wil ik weer ouder worden.'”

liefdadigheid

Het is niet de eerste keer dat hij zichzelf uitdaagt. In 2015 zette hij in zijn sportschool in Didam in ongeveer 45 minuten 4.000 stappen op een speciale machine. Daarna kreeg hij sponsoring om in Indonesië twee internaten voor jongens en meisjes te bouwen. Nu heeft hij ook geld ingezameld voor een kindertehuis in Indonesië.

Peter's gespierde kuiten
Peter’s gespierde kuiten © Omrup Gelderland

(Het is niet toegestaan ​​voor mijn vrouw en dochter)

Maar hij wil ook een voorbeeld zijn voor andere senioren. “Trappen lopen – als je het nog kunt – is heel gezond. Heel goed voor je hart en longen. Ik sport al mijn hele leven en dat houdt me fit.”

De atletische prestatie van zondag was echt zijn laatste recordpoging. Zelfs niet in vijf jaar? ‘Dat zou ik wel doen, maar mijn vrouw en dochter zouden het niet toestaan.’ Hij blijft in ieder geval de trappen in huis op en af ​​gaan. “En ik blijf ook werken!”

💬 WhatsApp ons!
Heb je een tip of opmerking voor de redactie? zend ons een bericht De WhatsApp Of stuur een e-mail: [email protected]!
READ  Ratusan pengendara sepeda motor dari Kepulauan Maluku di Lunterin pada hari Sabtu