BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Sport- en zaalzwemscholen vinden verplichte snelle verificatie voor corona onpraktisch

Vooral verenigingen die veel kamers gebruiken en meerdere trainingsavonden hebben vinden ze een onmogelijke opgave. Hetzelfde geldt voor kleine zwemscholen. Ze vragen zich onder meer af waar de vrijwilligers vandaan komen.

We willen blijven sporten

“We zullen er alles aan doen om te blijven oefenen”, zegt Arnold Herts, voorzitter van Hoogeveense volleybalvereniging Olhaku. “Maar we hebben nog niet uitgelegd hoe we deze onmogelijke taak gaan doen.” Op gymnasium Trasselt, de thuisbasis en residentie van Olhaco, kan de logistiek tijdens wedstrijden nog geregeld worden, aldus de voorzitter. “Dit is altijd een volle zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur, maar we zijn ook een grootverbruiker van andere Hoogeveense sportscholen en zalen voor de maandag-vrijdag trainingen. Activum, Eduek, Turnhal en een heleboel kamertjes. En dan natuurlijk onze Trasselt .”

“Hoe gaan we dat doen? Zoek gewoon mensen die al die controles willen doen.” Hurts suggereert dat teams met elkaar moeten overleggen. De baas denkt nog wel ouders en vrijwilligers te kunnen trekken voor de wedstrijden op zaterdag, maar dat kan zeker niet voor alle in-house trainingen.

“Afgezien van de crew”, vervolgt Hertz, “wat als een team dat voor Trasselt speelt zaterdag de deur van Trasselt op de hoogte stelt en drie van de acht spelers geen groene QR-code hebben of deze niet willen laten zien? Wat dan het spel voorbij voor twee teams?”

Te krom

Volgens Hertz is het enige lichtpuntje dat er een einde komt aan een situatie die tot nu toe zo verdraaid is. “In de sportschool mocht je zonder QR-code naar binnen, maar niet in de kantine. Tijdens een herenwedstrijd 1 zat bijvoorbeeld iedereen schouder aan schouder op de tribune en stonden er driehonderd mensen in de zaal in de toernooimini “Zonder een code. Maar als een speler naar One in de kantine ging om frietjes te halen en de QR-code opnieuw moet controleren, kunnen we het niet echt uitleggen.”

READ  Turnamen mini Maluku Oldstars Waalwijk sangat sukses

Zwemscholen in de problemen

Ook kleine zwemscholen vinden het onmogelijk om een ​​Corona QR-scan uit te voeren. Bedrijfsorganisaties in het zwemonderwijs en de Zwemfederatie hebben alarm geslagen bij het kabinet. Dat had effect, want er was in de tussentijd iets veranderd. Voor scholen, zwembaden en zwemwedstrijden geldt dat alleen zwemmers en bezoekers van 18 jaar of ouder een QR-code moeten tonen (in de zwemaccommodatiehoreca iedereen vanaf 13 jaar).

Maar volgens Gruen Jansen van zwemschool De Dolfijn in Assen-Oost zijn die ook belangrijk. “Iedereen controleren was voor ons onmogelijk. Ook 18-plussers kunnen er niet in, omdat ouders vaak de kinderen moeten helpen met omkleden. Gelukkig kan dat nu wel. Ouders moeten we aan de deur controleren.” … Maar als ze de kinderen weer komen ophalen, moeten we ze dan ook controleren?” Jansen zucht.

Jansen moet zelf de QR-codes controleren, dus waarschijnlijk zullen de zwemlessen moeten worden ingekort. Hij huurt een tijd van de badkamer en alles moet van binnenuit gebeuren. De lessen worden waarschijnlijk ingekort van 45 minuten naar een half uur. “Zolang het maar door kan gaan. Dit voorjaar zijn we drie maanden lang volledig stilgelegd. Deze kinderen moeten leren zwemmen, we hebben een waterrijk land.”

Buitensporten zonder QR-code

De Corona buitenamateursportkaart is verwijderd. Na druk van de Tweede Kamer besloot het kabinet dat niet te doen. Sport Drenthe is deels opgelucht, maar voorziet nog problemen voor sportverenigingen in Drenthe.

Directeur Mieke van Zijl van Sport Drenthe: “Ik ben deels blij. We hadden gehoopt dat de maatregel voor de hele sport zou worden ingetrokken. Voor de buitensport is dit nu wel bereikt, maar voor de binnensport nog niet. Bezwaren zoals het belasten van vrijwilligers en de uitsluiting geldt voor de hele sport, zouden we wel willen. Aan de andere kant zijn er nu wel wat andere mogelijkheden voor buitensport, maar ik kan me voorstellen dat binnensporten daar nog niet zo blij mee zijn.”

READ  Pertengkaran Maria Sakkari dan Daniel Collins dari Kanada setelah memukul bola: "Diam!" | olahraga

‘revoke data=”“>

Lees ook: