BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Drenthe week: een mondstuk gedragen door gravin Eloise en een eigen sportschool

De week begon met de steeds veranderende maatregelen op basisscholen. Sinds maandag worden kinderen in groep zes tot en met acht gevraagd een zelftest te doen. En elke keer zijn nieuwe maatregelen niet goed voor het vertrouwen, zegt Jan Schulte Albers van Stichting Westerveld Talent. “Het is chaotisch. Niemand begrijpt het meer.”

Eloise

Door het Corona virus zijn mondkapjes een onmisbaar onderdeel geworden op straat. En natuurlijk werd gravin Eloise van Orange met haar gezien. Maar ze heeft een speciale aan, gemaakt door Rolde’s Harmtje Dilling. Ze maakt mondmaskers voor haar kleindochterwinkel. “Daar was ik zo trots op”, zegt Harmtjee Dilling. “Dit ding dat uit mijn handen komt, gaat de hele wereld over en zij draagt ​​het ook. Ik ben erg koninklijk, dus ik vind het echt leuk.”

financiële steun

De provincie Drenthe helpt mensen die een nieuwbouwproject willen starten met een opstartsubsidie ​​van 5.000 euro per project. “Het is heel ingewikkeld”, zegt gemeente Anne van der Wiel. “Je hebt te maken met bestemmingsplannen, wijzigingen in kosten en bouwprocedures.” “Mensen kunnen het missen.”

Wessels Boerhal in Zuidwolde wordt binnenkort gesloopt. Om ervoor te zorgen dat de dorpelingen binnen kunnen blijven sporten, wordt er hard gewerkt in de geïmproviseerde blaashal. “Het is een compleet nieuwe hal, een groot gebouw. ​​Het is in drie dagen gebouwd”, zegt projectleider Pascal Schreck van gemeente De Wolden. Naar verwachting is de nieuwe sporthal in 2023 klaar. Begin volgend jaar kan er in de blaashal gesport worden.

stagiaires

Zorggroep Drenthe verwelkomde onlangs 40 stagiaires uit Indonesië. Zij moeten het acute personeelstekort in de Nederlandse zorgwereld helpen oplossen. “Het is hier geweldig, maar het is anders dan Indonesië”, zegt studente Weni Lestari. “We hebben een paar verpleeghuizen, maar de meeste ouderen blijven bij hun familie. Het is hier erg koud, dus ik moet warme kleding aan.” Het project loopt de komende vier jaar door.

READ  Apa yang salah dengan suzuki saya pada hari sabtu di indonesia

Lees ook: