BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Pratinjau Martha is Dead – Tweakers

Judul Marta sudah mati
Peron Windows, Xbox One, Seri X|S, PlayStation 4 & 5
Ontwikkelaar LKA
Uitgever Produksi Berkabel
Tanggal rilis 24 Februari 2022

Overal di Europa worden games gemaakt. We zien regelmatig games voorbijkomen uit Nederland, België en uiteraard het VK, maar ook uit Frankrijk, Duitsland, alle Scandinavische landen en Oost-Europa. Als we naar Europa kijken, blijft er eigenlijk maar ééén regio achter: Zuid-Europa. Toch worden ook daar games gemaakt. Zoals Marta sudah mati, een psychologische thriller van het Italiaanse LKA.

LKA is een kleine indie-studio uit Florence die tot nu toe én game afleverde, het mooie en angstaanjagende Kota Cahaya. Ook Martha is Dead heeft iets angstaanjagends, maar het geen horrorgame. De makers omschrijven het als een psychologische thriller en dat is juist gettypeerd. Het is een game in twaalf hoofdstukken, waarvan we voor deze preview de eerste zeven mochten spelen. De game komt op 24 February uit, voor Windows (Steam), de nieuwe en oude PlayStation en de huidige en vorige generatie Xbox.

Apa kun je ermee?

Martha is Dead is een adventuregame die zich in eerste person afspeelt, met gameplay die doet denken aan een seri als Hidup itu Aneh. Het is dus een game waarin je doorgaans op je gemak rond kunt loopen en kijken, en waarbij niet de actie maar het verhaal vooropstaat. Di elke ruimte waarin je rondloopt, is er maar een beperkt aantal voorwerpen waarmee je iets kunt. Het is aan jou om te ontdekken welke voorwerpen dat zijn en welke rol ze spelen in het verhaal. Overigens kun je, meer dan in Life is Strange, voorwerpen meenemen waar je iets mee kunt doen. Daarover kemudian meer.

READ  5 alternatif untuk Photoshop yang tidak memerlukan biaya sepeser pun