BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

QR-code niet meer nodig voor buitensport: ‘maar er blijven bezwaren’

Het kabinet wilde de toegangskaart voor zowel de sporters als het publiek verstrekken, maar besloot na druk van de Tweede Kamer dit niet te doen voor buitensporten. Voor binnensporten blijft het Corona-entreebewijs geldig.

‘Binnensporten zijn nog niet zo gelukkig’

Directeur Mieke van Zijl van Sport Drenthe: “Ik ben deels blij. We hadden gehoopt dat de maatregel voor de hele sport zou worden ingetrokken. Voor de buitensport heeft het nu gewerkt, maar voor de binnensport nog niet. De uitzondering geldt voor de hele sport, daar willen we graag wat aan doen Aan de andere kant zijn er nu wel wat andere mogelijkheden voor buitensport, maar ik kan me voorstellen dat de binnensport daar nog niet zo blij mee is.”

Veel onrust in clubs

Volgens Van Zyl zorgt de introductie van de Corona-kaart in de sport voor veel beroering. Ploegleider Drenthe: “Deze zorgen gaan vooral over haalbaarheid en discussies over mensen die zich buitengesloten voelen. Er zijn veel verenigingen bij betrokken. Het gaat om hun leden en die willen ze houden.”

Ondanks dat de Corona Card niet meer verplicht is voor buitensporten, betekent dit niet dat clubs helemaal niet meer met een QR-code te maken hebben. Als sporters naar de kantine, kleedkamer of toilet willen, is nog steeds een toegangskaart nodig. “We zullen uiteindelijk zien of dat praktisch is.” zegt Mickey van Zigel. “Je kunt in ieder geval buiten sporten, daar zijn we blij mee. Als mensen naar binnen willen, moet je dat als vereniging regelen. Daar moeten we verenigingen mee helpen, hoe gaan we dat slim doen Ik kan me voorstellen dat er verenigingen zijn die zich afvragen of ze het wel echt willen.” “.

READ  Liga Premier Inggris dimulai! Fakta sepak bola untuk memulai musim

spannende dagen

Volgens Van Zijl van Sport Drenthe zijn het spannende en complexe tijden voor bonden. “Het is belangrijk dat we de komende dagen kijken hoe het als sport is georganiseerd. We hebben kunnen zien dat een deel van de sport versoepeld is. Natuurlijk moeten we ons steentje bijdragen om de Corona-crisis te bestrijden, maar de bezwaren zijn nog niet weg. Het lijkt me duidelijk dat ze voor uitdagingen zorgen. Sportclubs, er is niet veel keus.”

Lees ook: