BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Rolde steekt hart voor sportschooleigenaar met pech

Sanna Vermas en Hans Nijmegger hebben vandaag een cheque van €2.318 aan Rahimi kunnen overhandigen na een groot trainingskamp. Zijn reactie was: “Mijn handen zweten omdat het dorp me dit geeft. Ik ben zo dankbaar.”

een man met een missie

Het is natuurlijk een bedrijf en een beroep, maar Rahimi heeft ook een baan bij zijn sportschool. Zorg dat Rolde een professionele sportschool heeft en onderhoudt waar iedereen – jong en oud – op zijn eigen niveau kan trainen. Toegankelijk voor iedereen. En dat ouderen onder hun begeleiding kunnen sporten. Want een landelijke sportketen gaat geen sportschool openen in Rolde. Daarvoor is het dorp te klein.

Het verhaal gaat verder onder de video

‘revoke data=”“>

Nogal wat tegenslagen

Wiskundige Hans Nijmeijer: “David heeft in zijn leven veel tegenslagen gehad. David is Afghanistan ontvlucht. Hij is een oorlogsvluchteling en heeft tijdens de oorlog dierbaren verloren. Hij bleef achter met een trauma van de oorlog. In Nederland probeert hij een nieuw Hij probeert al een tijdje om grotere plaatsen te krijgen voor zijn sportschool. Dat is gelukt, in een voormalig garagegebouw in Rolde. Maar door Corona had David een moeilijk jaar: de sportschool moest sluiten. Plus een lek vanaf het dak van het gebouw. De eigenaar moet dit oplossen, maar dit zorgt voor veel rompslomp met de nodige juridische gevolgen.

VijfdeHet verhaal gaat verder onder de video

‘revoke data=”“>

Volgens Namir doet Rahimi ondanks zijn moeilijke situatie veel voor het dorp. De kindersporters kregen een flesje water en gaven ten tijde van Corona gratis buitentrainingen aan de Handbalfederatie Unitas.

READ  Sanneke biedt bewegingslessen voor zwangere vrouwen

Rahimi kan de komende vijf jaar in zijn nieuwe functie blijven. Dan wil de verhuurder de boel opblazen voor huisvesting en moet David op zoek naar een nieuwe huurlocatie in Rolde. Tot slot nog een kleine peptalk van de sportschooleigenaar: “Het is een zware tijd. Maar voor mij ook niet in de tijd van Corona. Dan moet je er samen tegenaan.” David laat zich niet ontmoedigen.