BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Grensoverschrijdend sporten in Annerveenschekanaal – RTV Drenthe

Semslinie is de oude scheidingslijn tussen Drenthe en Groningen en werd in 1615 opgemaakt door landmeter Johann Sims. De grens loopt van Zuidlaardermeer tot Ter Apel en loopt grotendeels door het Annerveenschekanaal.

trimparkours

Initiator van de Semslinie-fitnesscursus is Ina Oortwijn: “Ik ben bij een aantal clinics geweest en heb bordjes met oefeningen gezien. Het heeft mij geïnspireerd en dit fitnesstraject opgezet.” Er zijn negen oefeningen te doen in de cursus. De QR-code kan worden gescand en er verschijnt een video met een loper uit de jogginggroep die de oefening laat zien.

Ortwen merkt op dat mensen tijdens de coronapandemie hebben verlangd naar het sociale aspect van sport. “Door deze cyclus kunnen mensen zich op een veilige plek verplaatsen en ook sociale interactie hebben.”

symbolische opening

De fitnessbaan werd symbolisch geopend door gemeentelid Bas Loeing en de BuddyDrivers Running Group. Op de grens met de Semslinie zijn de vlaggen van Drenthe en Groningen aan elkaar geknoopt. Het fitnessparcours is een apart parcours van ongeveer een kilometer met negen oefeningen die het hele lichaam kunnen trainen.

Wethouder Luinge: “Wij, gemeente Aa en Hunze, vinden sport belangrijk. Daarom steunen wij dit initiatief. Ook wij willen creatief ondernemerschap ondersteunen tijdens deze pandemie.”

Borden

Bij de ingang van de fitnessbaan staat een bord met de tekst: “Nu passeer je Simseleni.” In het Annerveenschekanaal staan ​​nog drie andere borden. Ortwin vond het interessant om de grens aan te duiden, zodat iedereen kon zien waar die grens werd overschreden.

Er is ook een kerkinformatiebord. “Hierop staan ​​niet alleen alle grenzen, maar ook de geschiedenis van Semslinie en een foto van de originele kaart.” Je kunt zien waar de grens was.

READ  Bulutangkis: Petenis nomor satu dunia Viktor Axelsen memenangkan gelar Indonesia Masters

Simsliloop

De Semslinieloop wordt elk jaar georganiseerd door Baddedravers. Theatervoorstelling in en rond Annerveenschekanaal, aan weerszijden van Semslinie. De grens werd meerdere keren overschreden. Als Semslinieloop volgend jaar door kan gaan, zal duidelijk zijn waar Semslinie staat.

‘revoke data=”“>