BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Rota wil een risico nemen nu Nederlanders de Corona-maatregelen beu zijn | Het beleid

VideoHet kabinet wil verlichting toestaan ​​en “een klein risico nemen”, want Nederland is de maatregelen van Corona “beu”. “Laten we het in het Nederlands zeggen: het moet duurzaam zijn”, zei premier Mark Rutte vanavond tijdens een persconferentie.


Tobias den Hartog & Edwin van der Aa


Laatst bijgewerkt:
23-02-21, 20:34
Sommige dingen werden eerder op de dag duidelijk. De avondklok blijft van kracht tot 15 maart. Vanaf 1 maart gaan mbo-scholen en middelbare scholen gedeeltelijk weer open. Winkels kunnen vanaf 3 maart op afspraak heropenen. Alle mensen met een communicatieberoep kunnen vanaf 3 maart weer aan het werk, behalve sekswerkers. Buitensporten zijn voor iedereen tot 27 jaar toegestaan ​​en nu staat de limiet nog steeds op 17.

Luister ook naar onze podcast Politiek Dichtbij:


‘Snuifjes’

Rutte sprak van een “vreemde periode nog niet voorbij”. “We zijn op weg naar betere tijden. Op weg naar een geleidelijke openstelling van de samenleving. Maar nu zitten we nog in een zeer moeilijke fase. Met een enorme druk op de gezondheidszorg, progressie van het Britse alternatief en een onvermijdelijke derde golf, aldus experts. “

READ  Judoka San Verhagen mengakhiri karirnya: “Saya mengubah hidup saya untuk game” | olahraga lainnya

Maar volgens Root is er nog een ‘feit dat onze aandacht vereist’. “We zijn er moe van. Hoe urgent de maatregelen ook zijn. We proberen de negatieve gevolgen zo klein mogelijk te maken, maar het masseert en piept en piept. Om het in het Nederlands te zeggen: het moet duurzaam zijn. Daarom we moeten een klein risico nemen. Hoewel. “Hoewel dit misschien kleine stapjes lijken, zijn ze erg spannend.”

Hij liet doorschemeren dat als de regering niet klaagde, zij vreesde dat de Nederlanders steeds meer regels zouden negeren.

Minister Hugo de Jonge (Gezondheidszorg) erkende dat er nu sprake is van ontspanning, terwijl de omstandigheden niet gunstig genoeg zijn, als u overweegt ziekenhuisopname en bezetting van IC’s te overwegen. “Maar we willen zien wat er mogelijk is, ook al is het klein.”

Aftredend minister-president Mark Rutte en scheidend minister van Volksgezondheid Hugo de Jong tijdens een persconferentie. © ANP

Afspraak

Rutte waarschuwde: “Als de vervuilingscijfers weer door het dak gaan, zullen we moeten ingrijpen. Daarom wil ik vandaag met elke Nederlander afspreken dat de risico’s die we nu nemen, betekenen dat we allemaal, jij en ik, zullen voldoen. nauwer met de regels.

Rutte zei dat hij “alleen maar durft” de huidige mitigerende maatregelen te nemen met uitgaansverboden en advies om maar één gast per dag thuis te hebben. “We moeten afwegingen maken. Het belang van ontspanning voor jongeren is daar een voorbeeld van. Dit is verantwoordelijk voor de jeugd en de docenten.”

Het kabinet heeft altijd aangegeven dat het bij het nemen van maatregelen een duidelijke volgorde zal volgen. De avondklok eindigde, scholen gingen weer open, en daarna de rest. Heropening van hogescholen en universiteiten zou echter meer verwondingen veroorzaken dan communicatieberoepen mogelijk zouden maken. Een Duits onderzoek eerder deze maand toonde aan dat het infectierisico van kappers relatief laag is.

READ  'Sports in Our Court' eindigt bij De Witt Mall (Mall)

Opties

Rutte zei dat ze scholen en sport onder jongeren had “uitgekozen” om hen uit hun isolement te halen. Er werd gekozen voor kappers en andere communicatieberoepen “omdat mensen niet elke dag naar de kapper gaan”. Ze doen dat meestal niet ver van huis, dus reizen zijn beperkt.

Volgens de premier draagt ​​het uitgaansverbod ongeveer tien procent bij aan de infectiedruk. Er wordt aangenomen dat andere maatregelen nu zijn versoepeld, terwijl de avondklok nog steeds van kracht is. “Het draagt ​​meer bij aan het verminderen van infectie dan andere maatregelen die tot een toename leiden.”

Minister De Jong zei dat er nog veel onzekerheid is en dat dat ook “in de komende maanden” zal blijven. “We willen allemaal een datum op de agenda met: het einde van de crisis. Maar die datum is er niet. Het eerlijke verhaal is: het gaat nog wel even duren.”

De Jonge zegt dat hij zich blijft voorbereiden op het scenario: “Net als de griepprik” moeten de jaarlijkse vaccinaties worden herhaald. Hij zei ook dat het erop lijkt dat de zomer “echt mooi gaat worden”. “Als er genoeg mensen zijn ingeënt.”

Trapsgewijze ontspanningstoestanden:

– Vanaf 1 maart Middelbare scholen en mbo’s Gedeeltelijk weer open. Leerlingen gaan minimaal een dag in de week naar school, maar ze moeten 1,5 meter uit de buurt blijven.

Kappers En meer Communicatieberoepen, Het blijft onduidelijk welke op 3 maart weer kan beginnen.

-van Kleden Tot 15 maart.

Buitensport Toegestaan ​​in groepen voor tieners en tieners, dit geldt alleen nu tot en met 17 jaar.

READ  Ratusan pengendara sepeda motor dari Kepulauan Maluku di Lunterin pada hari Sabtu

Winkels Mogen open op afspraak vanaf 3 maart. De afspraak moet dan minimaal 4 uur van tevoren worden ingepland. In dit geval zijn er mogelijk twee agenten op elke verdieping.

Interactie Het staat onderaan dit artikel. Reacties worden alleen in volledige naam geplaatst. We doen het niet als censuur, maar omdat we een discussie willen hebben met de mensen die opkomen voor wat ze zeggen, dus voegen we ook hun namen toe. Iedereen die zijn naam nog moet invoeren, kan dat doen via deze link.

Bekijk hieronder onze video’s over het beleid.