BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Bart biedt gratis bootcamplessen aan: “Steeds meer mensen willen mee trainen”

Even lekker buiten sporten: maak je hoofd schoon en geniet van de frisse lucht. Maar we merken dat we voor onszelf al snel excuses bedenken om niet te gaan. “Ik heb vandaag veel gewandeld (van koelkast naar bank), het regent en ik wil niet verkouden worden” enz. De sport werkt het beste in een groep en dat merken supporters van Bart del Rocco op.

Bart is een enthousiaste sporter waar mensen zo bij zijn. Het begon toen met het motiveren van zijn partner, nu biedt Bart vijf dagen per week gratis bootcamps aan in Zoetermeer en ook in Den Haag. Het heeft zelfs een eigen Facebook-community: Buitensporten met BART.

Bart, die van oorsprong uit Vlaanderen komt, was in zijn jeugd een fanatiek wielrenner. “Ik ben geen professional geworden, vooral omdat ik toen andere interesses had.” Maar toen probeerde hij nog vele andere sporten, dus Bart kon zich nu een ervaringsdeskundige noemen.

Sporten met Bart

“Mijn partner vroeg me een paar jaar geleden of ik haar wilde helpen meer te bewegen. Ik nam het mee tijdens mijn sporturen na het werk. Buren en vrienden hoorden dat ik het deed en vroegen of zij ook konden komen. groep atleten die met mij meewandelt is gegroeid. Toen besloot ik een sportgroep “Buitensporten met Bart” op te richten waar iedereen zich voor kan aanmelden. Het kost niets, we gaan met elkaar naar buiten. “

Zo begon het een paar jaar geleden bij Zoetermeer en nu traint hij ook twee keer per week in Den Haag. De dochter van Bart’s vriendin woont hier en wilde graag delen met een groep vrienden. Daarom geeft Bart nu twee keer per week les in het Scheveningse Bos. “Er doen ongeveer 6 tot 10 mensen tegelijk mee.”

READ  Siapa Volodymyr Zelensky, Presiden Ukraina?

Trainingskamp

Trainen is meer dan alleen een rondje hardlopen, het is eigenlijk een trainingskamp waar alle spieren aan bod komen. “We gaan joggen en doen allerlei spieroefeningen zoals crunches, push-ups, lunches etc. Ik doe ook overal aan mee zodat ik mijn enthousiasme beter kan overbrengen.”

De les is voor iedereen toegankelijk, je hebt een voorwaarde nodig (ongeveer een half uur hardlopen). “Ik pas de training aan de deelnemers aan. Het is altijd samen op pad, samen thuis, zodat we niemand achterlaten.”

De les kost officieel geen geld, maar Bart heeft onlangs een vrijwillige bijdrage van € 2, – aangevraagd. “Daar zijn verschillende redenen voor. Toen ik na een paar jaar een paar maanden opstapte, gaven mensen mij de schuld. Ze vonden het belachelijk om stopte terwijl ik gratis les gaf. Het gaf me het gevoel dat sommige mensen misbruik van me maakten. Bovendien zou deze vergoeding van € 2 een extra stimulans kunnen zijn om na de registratie daadwerkelijk deel te nemen. “

Sporten in Den Haag

Ben je helemaal opgewonden geraakt na het lezen van dit artikel? Elke dinsdag en donderdag biedt Bart om 20.00 uur een training van een uur aan. De training begint aan de Kerkhoflaan, bij Cafe John & Junes bij het Scheveningse Bos. Aanmelden kan via de Facebookpagina van BART: facebook.com/BuitensportenmetBart.

Lees ook: