BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Scandinaviërs in de wateren ESPN en Ziggo Sport: ‘Eredivisie heeft een goede reputatie’

De Nederlandse tv- en live-omroepmarkt krijgt er een nieuwe speler bij met grote ambities op het gebied van sport. Nordic Entertainment Group (NENT) neemt de Formule 1-rechten over van Ziggo Sport, gaat ook de Duitse Bundesliga-registratie verzorgen en zal ook zijdelings naar de Eredivisie kijken.

NENT lanceert in 2022 het Viaplay-platform in Nederland en zendt dan Formule 1- en Bundesliga-wedstrijden uit. Het bedrijf benadrukt telegraaf De verslaggeving van sportmarketeer Chris Wirts in de uitzending van maandag Veronica is binnen. Waarschijnlijk wordt het sportpakket op termijn verder ingevuld. “Alle sporten die voor de Nederlandse toeschouwer interessant zijn, zijn ook voor ons interessant”, zegt Hoofd Sport Peter Norrellund.

De rechten van de Eredivisie blijven tot 2025 in handen van ESPN, weet NENT. Nørrelund houdt zijn kaarten voorlopig in zijn borst, maar sluit deelname van Viaplay aan het gevecht niet uit. “Als er een biedingsproces is, moeten we dat zeker onderzoeken”, zegt hij. “Eerst moeten we een lokaal team aanstellen. Maar we kennen de waarde van lokale competities en ook in Scandinavië is de reputatie van de Eredivisie groot bij ons.”

video speler

Bekijk hier de beste voetbalvideo’s

Meer video’s

READ  bencana stadion dan kerusuhan politik; FIFA melarang Indonesia menyelenggarakan Youth Football World Cup