BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Sergio van Dijk werd de spelersmakelaar

Amerikaans voetbal –
Voormalig prof Sergio van Dijk zal optreden als zaakwaarnemer voor de spelers. Voormalig FC Groningen, FC Emmen, Brisbane Roar, Adelaide United en de Indonesische spits Persib Bandung hebben zich aangesloten bij Tevreden Group, het bureau van een andere oud-speler van FC Emmen: Brian Tevreden.

De 37-jarige Assenaar gaat zich nu richten op de markt in Noord-Holland en daarbuiten, met name de markt in Azië. “Ik zal betrokken zijn bij de training van de spelers, zowel op zakelijk als op sportief vlak. Dit kan variëren van contractbesprekingen, wedstrijdanalyses tot branding en marketing. Je kunt dus zeggen dat ik de spelers vanaf de basis help”, aldus de meest geprefereerde speler van de Indonesische Atleet 2013.

Sinds oktober 2019 is Van Dijk de oprichter van SGM Global, een sportbureau. “Het werken bij dat bedrijf loopt een beetje parallel met mijn nieuwe baan bij Satisfied Group, al ben ik vooral bezig met adviseren, partijen koppelen en voetbalinvesteerders zoeken.”

derde appelciderazijn

Tot vorig seizoen afgelast vanwege het coronavirus speelde Van Dijk zelf nog in het eerste elftal van Pelikaan S. Het bleek zijn laatste seizoen in een goed presterend elftal. “Na de zomer speel ik op de derde plaats van ACV.”

Van Dijk speelde meer dan 250 professionele wedstrijden in Nederland, Australië en Indonesië en maakte vijf interlands voor Indonesië. De Drent beleefde zijn meest productieve seizoenen in Emmen en scoorde in 2005/06 achttien keer.

“De spelers helpen, ook na hun carrière”

Brian Satisfied is verheugd dat Van Dijk zich bij zijn bedrijf heeft gevoegd. “Ik heb altijd nauw contact gehouden met Sergio en we hadden het er vaak over om samen iets te doen.” Van Dijk is niet de enige oud-speler die tevredenheid weet op te bouwen. Collins John en Edson Braverhead werken ook samen met de Amsterdammer, die met zijn bedrijf uniek wil zijn. “We willen de spelers helpen, tijdens maar ook na hun voetbalcarrière.”

READ  Berhenti mengkriminalisasi penggemar sepak bola, menindak apel buruk dan penegakan hukum