BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Zo help je de kinderen van arme gezinnen in Arnhem

Ruim 130.000 kinderen uit arme gezinnen in Nederland krijgen financiële steun van een lokale instelling met behulp van collegegeld. in de regio Arnhem, Rincom en Redin Deze stichting zet zich al 21 jaar in om gezinnen te ondersteunen: Stichting Leergeld Arnhem Renkum Rheden. Dankzij de hulp van de zogenaamde vrienden van deze organisatie zijn vorig jaar meer dan 4.000 kinderen die in armoede zijn opgegroeid geholpen. Om dit te kunnen blijven doen is de Stichting op zoek naar nieuwe vrienden.

positieve invloed familie

Pieta Janssen is makelaar in Stichting Leergeld. Families komen thuis om te inventariseren of er hulp nodig is. “Het is belangrijk om in te schatten wat kinderen op dat moment nodig hebben, zodat ze verder kunnen, net als hun leeftijdsgenoten. De sfeer binnen het gezin verandert zodra er ondersteuning is. Dit verbetert de situatie rondom het kind echt”, zegt Peta.

gemiddelde bèta. Foto: Stichting Leergeld

Delen is belangrijk voor kinderen

Richard is de vader van een van de 4.000 kinderen die Stichting Leergeld steunt in de wijk Arnhem. Hij zocht naar een organisatie die hem kon helpen bij het verstrekken van ondersteunende middelen voor zijn kinderen. Richard heeft zelf niet altijd de financiële middelen om zaken voor elkaar te krijgen. “Stichting Leergeld regelde dat mijn dochter een nieuwe bril kreeg, maar bijvoorbeeld ook een computer voor mijn kinderen, zodat ze hun huiswerk kunnen maken en thuisonderwijs kunnen blijven geven. Zo blijven mijn kinderen op de hoogte van het leren.” Maar de organisatie doet meer dan alleen fysieke oplossingen bieden. “Stichting Leergeld is ook belangrijk voor mij, omdat het me goed advies geeft. Ze hebben me op weg geholpen naar andere organisaties die me ook kunnen steunen”, vertelt Richard.

READ  Gomba Argentina, Mali Yakin Dabat Dokungan Indonesia

liergilde vrienden

Marlowe en Byrne zijn vrienden van Lergild en steunen de stichting al een aantal jaren. Beiden gingen een verbintenis aan met de instelling voor een langere periode. Marlowe: “Ik vind het belangrijk dat kinderen mee kunnen doen, en niet aan de zijlijn staan. Elk kind wil erbij horen. Lid worden van een sportclub hoort bij de kindertijd van een kind.” Bern heeft ook redenen om Stichting Leergeld te steunen: “Alle kinderen moeten gewoon meedoen. Het is onbegrijpelijk dat sommige kinderen al op zo’n jonge leeftijd tegen barrières aanlopen dat ze er zelf niets aan kunnen doen!”

Stichting Vrienden Leergeld Marlou en Bern. Foto: Stichting Leergeld

Wees ook een vriend

Wil jij net als Marlou en Bern ook Stichting Leergeld Arnhem Renkum Rheden steunen? Vriend worden van Leergeld. Voor 12,50 euro per maand draag je bij aan gezinnen zoals die van Richard. Zo kunnen kids nu meedoen en later tellen!

Ondersteuning nodig?

Ken jij kinderen die een helpende hand kunnen gebruiken? Kijk op de website of plaats direct een bestelling via leergeldarnhem.nl.