BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Speel blog live: 2 gouden medailles voor België met Red Lions en Nafi Thiam – andere sporten

Titelverdediger Navi Thiam nam donderdag de leiding in de zevenkamp voor vrouwen van de Nederlandse Anouk Vetter met een overwinning op het speerwerpen. Met alleen de laatste 800 meter op het programma gleed Noor Fedet van de derde naar de vijfde plaats in de achttiende speerwerpen, maar ze droomt nog steeds van een medaille.

Thiam moest speerwerpen in Groep A en scoorde ruim een ​​knappe tweede worp 54m 68 (PR: 59m 32), die ze ook won in Groep A en Vetter onder druk zette. De Nederlandse was de leiding nagenoeg kwijt en moest ruim een ​​uur wachten voor de start van Groep B. Wetter kwam niet verder dan de 51m 20-worp en verloor haar leidende positie.

Thiam heeft 5.912 punten, 64 meer dan Vitter. Ze werd gevolgd door de Amerikaan Kendall Williams (5642) op de derde plaats, terwijl Emma Ostrogel uit Nederland vierde werd met 5.641 punten. Wiedets volgt na een nieuw persoonlijk record van 41m 80 als vijfde met 5.592 punten en nog steeds op het medaillecircuit. De Vilvoordse is snel en op basis van een persoonlijke beste resultatenvergelijking is het heel goed mogelijk dat ze het gat tussen Oosterwegel en Williams in de dubbelsporige tour nog goed kan maken.

Ondertussen nam Vidts vier PR’s op in zes delen. Afgelopen winter zat de verrassing van het EK indoor in Torun, Polen, toen ze de zilveren medaille won na een reeks persoonlijke beste resultaten, achter de onbereikbare Thiam.

Ondertussen zit Thiam op een stoel in Tokio, want terwijl de 800m haar minst krachtige onderdeel is, is de regerend Olympisch kampioen op papier sneller dan Vetter. Het lijkt dus goed te gaan met Thiam, die woensdag de eerste wedstrijddag op de derde plaats eindigde en vervolgens toegaf dat ze wat onder de verwachtingen zat, mogelijk door de hitte in de Japanse hoofdstad. Thiam behaalde op de openingsdag 3.921 punten, 64 minder dan de 3.985 punten die ze vijf jaar geleden verzamelde na de openingsdag in Rio de Janeiro die haar de tweede plaats in het klassement opleverde, en in het verspringen legde ze de basis voor haar Olympisch goud.

READ  S'pore memenangkan medali emas bersama dalam Valorant eSports di SEA Games setelah Indonesia menuduh penyalahgunaan bug dan kerugian terakhir - Mothership.SG

Op de zevenkamp in Gotzes, Oostenrijk in 2017, waar ze haar eigen persoonlijk en Belgisch record van 7.013 punten vestigde, verzamelde ze op dag één 4.056 punten. In de Battle of Gold zag Thiam Katharina Johnson-Thompson zich terugtrekken van school. De Britten zakten door de 200m met een nieuwe achillespeesblessure waardoor ze geen punten scoorden in dat segment. Ondertussen heb ik het opgegeven.

Donderdag bracht Thiam orde op zaken na zijn overwinningen in het verspringen en speerwerpen. Met een sprong van 6m60 kwam Nafie Thiam in de openingsproef van donderdag immers slechts vier punten in de buurt van Witter en passeerde hij de Nederlander in het speerwerpen.

De Sabai Sebaa werd donderdagavond afgesloten met het dual track parcours. Omstreeks 21.30 uur JST (14.30 uur in België) weet Thiam of ze vijf jaar na Rio een tweede olympische titel op haar erelijst kan schrijven. Toch schreef ze de geschiedenis van de sport, want geen Belg had ooit zijn olympische titel kunnen prolongeren. Op haar erelijst staan ​​ook een wereldtitel (Londen 2017), een Europese titel (Berlijn 2018) en twee Europese indoortitels (Belgrado 2017 en Torun 2021). (België)