BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Sportbedrijf Lelystad lanceert online platform voor wegen en QR-tracks

Sportbedrijf Lelystad lanceert online platform voor wegen en QR-tracks

Wandelen, hardlopen, fietsen, mountainbiken of “een combinatie van alles”: het nieuwe online wegenplatform www.sportinlelystad.nl/routeplatform Help de inwoners van Lelystad op weg.

“Lelystad is een ideale stad om buiten actief te zijn”, zegt Timo Hoenderboom, sportcoach volwassenen en evenementen. Er zijn veel mooie paden door de stad, door de bossen en langs de kust. Maar uit onderzoek blijkt dat de helft van de inwoners van Lelystead moeite heeft met het vinden van deze wegen en dat 85 procent een centraal wegennet nodig heeft. Ook blijkt dat volwassenen en ouderen vaak de voorkeur geven aan zelfstandig, onbeperkt recreatief sporten. Reden genoeg voor ons als sportbedrijf om op deze behoefte in te spelen met een online wegenplatform, dat we met meerdere partners hebben opgezet. Inmiddels zijn tientallen mooie routes gratis beschikbaar op dit platform en komen er regelmatig nieuwe bij’.

Lancering van de eerste QR-track

Op maandag 20 september is in samenwerking met AV Spirit de eerste QR-track gelanceerd tijdens de Nationale Sportweek. Onder begeleiding van naastgelegen esports-coach Frank Van Deventer werd de baan enthousiast voorgesteld aan een aantal AV Spirit-leden. Naast deze route worden de komende weken waarschijnlijk ook QR-tracks gestart nabij Basisschool De Finnjol, Basisschool Charity, Basisschool de Grundel en Basisschool de Kring. Alle QR-tracks zijn ontworpen in samenwerking met onze partners. Op de sporen staan ​​QR-posts met een code. Het scannen van de code op mobiel onthult ook een leuke trainingsoefening.

Oefeningen voor een extra dimensie

“Je kunt wandelen, joggen of rennen over de paden”, zegt Timo. Dit alles is erg goed voor je gezondheid. Regelmatige lichaamsbeweging heeft een positief effect op hart, bloedvaten, longen en hersenen en vermindert het risico op kanker en obesitas. Maar deze oefeningen op QR-tracks geven een extra dimensie; Ze versterken je botten en spieren, wat ook belangrijk is volgens de nieuwe bewegingsrichtlijnen. Dus doe mee met de oefening en maak er een unieke dag van met je vriend, vriendin, papa of mama! “

READ  Penantian Indonesia terhadap sepak bola Olimpiade berlanjut setelah dikalahkan oleh Uzbekistan

De QR-bewegingspaden bevinden zich op vier locaties: achter de OBS de Finnjol, rondom de Atolplaza, nabij de OBS De Kring en OBS De Grundel en tussen AV Spirit Lelystad en de fitnessbaan.