BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Sporten in Den Haag ?! Dit is wat de nieuwe Corona-regels voor jou betekenen

Afgelopen zondag (20 september) zijn de nieuwe Corona-regels van kracht geworden. In Den Haag mag je niet meer dan 50 mensen ontmoeten en de horeca moet om 01.00 uur sluiten. Wat dit betekent voor sportverenigingen in Den Haag lees je hier:

Ga je elke zaterdag voetballen? Dus binnenkort ben je met 30 tot 40 mensen op en rond het stadion (back-up spelers, coaches, etc.), voeg je toe aan dat publiek en binnenkort ben je 50. Is het nog steeds mogelijk om een ​​amateurspel te spelen met deze nieuwe regels?

Corona-regels in sportstadions

Bijeenkomsten zoals sportcompetities zijn nog steeds toegestaan ​​met publiek in binnen- en buitenland. Nieuw is dat de vereniging het moet melden als er meer dan 50 mensen samenkomen. Voor de sportkantine geldt dit niet, je kunt de regels hieronder lezen.

De laatste ronde

De nieuwe data voor horeca in Den Haag gelden ook voor de sportkantines. Tussen middernacht en 01.00 uur worden geen nieuwe bezoekers toegelaten in de kantine. Het licht gaat aan en de muziek gaat uit, dus het is tijd voor je laatste run. De sportkantine moet gesloten zijn van 01.00 uur tot 06.00 uur. Maar dit geldt niet voor de ochtendmaaltijden, die mogelijk om 4 uur ‘s ochtends opengaat.

Verboden

Dit dient gemeld te worden voor bijeenkomsten van meer dan 50 personen, maar voor groepen van meer dan 50 personen Verboden, Zowel in binnen- als buitenland, ook in sportkantines.

Voor de duidelijkheid: een bedrijf is een groep waarvan de mensen zich tot elkaar verhouden. Het gaat dan bijvoorbeeld om de familie, gasten op een verjaardag of een bruiloft, supportersverenigingen en het sportteam. Dus als je supportersvereniging uit meer dan 50 personen bestaat, dan mag je geen gezellige avond doorbrengen in de club.

READ  Pengungkapan: Warga Inggris bersalah karena membunuh 500.000 komunis

Als mensen naar een voetbalwedstrijd in de middag komen kijken, kan het aantal hoger zijn dan 50. Dit moet alleen worden gemeld.

Alle wiskundige regels in één oogopslag

Bij elke persconferentie zijn er meer maatregelen of is er ontspanning, het is logisch om soms een rode draad te verliezen. Hier zijn alle regels die van toepassing zijn op sport:

  • Alle binnen- en buitensporten zijn toegestaan.
  • Sporters hoeven tijdens het sporten niet 1,5 meter van elkaar af te bewegen.
  • Sporters van 18 jaar en ouder dienen voor en na het sporten een afstand van 1,5 meter van elkaar aan te houden, bijvoorbeeld in kleedkamers en kantines.
  • Blijf thuis als je verkouden bent of griep hebt en laat je testen op Corona.
  • Wedstrijden, evenementen en toernooien zijn toegestaan, zowel binnen als buiten.

Het publiek is weer welkom tijdens het sporten, maar probeer niet actief toeschouwers aan te trekken. Er zijn een aantal duidelijke regels:

  • Toeschouwers dienen een afstand van 1,5 meter van elkaar aan te houden.
  • De stem mag niet dwingend worden gebruikt, zoals schreeuwen of zingen.
  • Blijf thuis als je verkouden bent of griep hebt en laat je testen op Corona.

Kleedkamers, douches, toiletten en sportkantines kunnen worden heropend in binnen- en buitensportlocaties.

Voor meer informatie over alle regels, bezoek de website van Gemeente Den Haag.

Lees ook: