BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Sporten op het werk: “collega’s hebben passie voor elkaar” | een taak

Medewerkers aanmoedigen om te sporten is goed voor elk bedrijf. Bij Vanderlande in Veghel houden maatjes elkaars voortgang voorop.
Spinning, voetbal, fitness, diverse vormen van yoga, hardlopen, aikido, bedrijfshockey, bootcamp: uit deze sporten en meer kunnen bijna tweeduizend medewerkers van logistiek bedrijf Vanderlande in Veghel kiezen, beschikbaar gesteld door de voorzitter.

Ongeveer 1.200 werknemers doen hetzelfde, zegt Mike Lee-A-Lien, die vier en een half jaar geleden werd benoemd tot gezondheidsdirecteur van het bedrijf. Zijn taak was om het ziekteverzuim stabiel te houden op iets minder dan 3 procent, wat de norm was in Vanderland. En het werkt, zegt Lee-A Lian. “Het landelijk gemiddelde voor onze branche is volgens het CBS 4,4 procent, dus dat doen we heel nauwgezet. Een innovatieve ondernemer die geeft om zijn mensen. Hoe houd je je belangrijkste kapitaal vitaal voor de toekomst? Mensen worden ouder en ze hebben te maken met werkdruk en bijzondere omstandigheden.” Corona zorgt soms voor psychische problemen. Ze zien hoe bedrijven instorten en werknemers ontslaan. tot ongezonde situaties. We denken erover om ervoor te zorgen dat medewerkers zich veilig voelen in hun werk.”


citaat

Hoe houdt u uw belangrijkste kapitaal vitaal voor de toekomst? Mensen worden ouder en hebben te maken met werkdruk en bijzondere omstandigheden

Mike Lai Lian

Teamwerk

Lie-A-Lien werkt met twee fysiotherapeuten in een team van drie personen. U kunt naar een fysiotherapeut gaan als u een blessure heeft. U communiceert niet met klachten. Tijdens kantooruren stap je in de zaak en heb je snel duidelijkheid over de aanpak.”

READ  US Open | Van de Zandschulp leert hoe je zijn naam uitspreekt

Fysiotherapeuten zijn ook gecertificeerd als fitnesstrainer. Andere sporten die het bedrijf aanbiedt, worden vaak door de medewerkers zelf georganiseerd. Lie-A-Lien: We hebben veel kwaliteiten in huis: coach, scheidsrechter, yoga-instructeur. Dit heeft ons in staat gesteld om goedkope software te maken die goed wordt gebruikt. We brengen niets in rekening. Ik merkte dat collega’s hart voor elkaar hebben. Door samen te oefenen leer je elkaar op een heel andere manier kennen. Dit versterkt de samenhang binnen het bedrijf.”

Werken en sporten tijdens Corona
TNO doet onderzoek naar de effecten van coronamaatregelen op het dagelijks leven en werkt aan een lopend onderzoek. Op de vraag “Heeft u de afgelopen 24 uur iets gedaan om te ontspannen?” 77 procent antwoordde bevestigend. Wandelen, fietsen, fitness, thuis sporten en werken in de tuin zijn de meest genoemde activiteiten. We zijn onbewust minder gaan bewegen, vertelt TNO-onderzoeker Joëlle Oosterman: “Een collega die gisteren voor het eerst weer naar kantoor ging, zei dat zijn stappenteller omhoog was gegaan. De koffieautomaat en de kantine staan ​​verder op kantoor dan thuis Rennen naar de trein of fietsen naar kantoor zijn momenten van onbewuste beweging Als die voor langere tijd weg zijn, is dat een teken Identificeer wat je mist in je dagelijkse bewegingsmomenten door thuiswerken en zoek compensatie ervoor.

meer informatie: Thuiswerkenistopsport.nl

Sport is nuttig
Dat het loont als werkgevers hun werknemers aanmoedigen om te sporten, is al langer bekend. In 2003 berekende TNO in een groot onderzoek onder ruim 1.700 medewerkers in 34 branches dat atletische medewerkers vaak afwezig zijn bij hun niet-sportieve collega’s. Als ze ziek thuis blijven, is de afwezigheidsduur korter. Over een periode van vier jaar meldden atleten dat ze gemiddeld 25 dagen minder ziek werden dan niet-sporters, en zelfs 50 dagen minder dan werknemers die nooit trainden. Volgens Kirsten de Klein van het Kenniscentrum Sport & Bewegen besteden bedrijven steeds meer aandacht aan vitaliteit. “Ze bieden bijvoorbeeld een fitnessabonnement aan of stellen een fiets ter beschikking om medewerkers te stimuleren ermee te komen werken. In secundaire arbeidsvoorwaarden komen we vaak oordelen tegen over hoe bedrijven met vitaliteit omgaan.

READ  Para ahli berbagi tips apakah Anda tetap ingin berolahraga di cuaca panas ini kesehatan

meer informatie: Kenniscentrumsportenbewegen.nl

Bekijk onderstaande video’s over de NOC*NSF Nationale Sportweek, die plaatsvindt van 18 t/m 27 september:Bekijk hier onze video’s in actie.