BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Geniet van sporten – maar niet te snel

Je zit lekker op de loopband en in gedachten ben je al een marathon aan het lopen. Leuke uptempo muziek kan je naar deze beroemdheid brengen hoge loper voor het werk. Maar dat zal niet het geval zijn in sportscholen in Seoul, Zuid-Korea: momenteel is muziek tijdens groepstrainingen zoals aerobics, zumba en spinning mogelijk niet sneller dan 120 slagen per minuut (bpm). Ook mogen loopbanden niet harder dan zes kilometer per uur lopen en is tafeltennis alleen toegestaan ​​voor maximaal twee personen tegelijk, zo heeft de gezondheidsautoriteiten bepaald.

Het idee achter de muziek is dat atleten sneller ademen en meer zweten met snellere liedjes. De extra uitgestoten druppeltjes kunnen leiden tot meer coronabesmettingen.

Dat Fitness centrum in Seoel, Zuid-Korea.
Foto’s van het Agentschap voor Milieubescherming

Zuid-Korea heeft de epidemie met succes in bedwang gehouden, maar de afgelopen weken zijn de besmettingspercentages weer teruggekeerd.

Om een ​​idee te krijgen: klassiekers als Survivor’s “Eye of the Tiger” en Smash Mouth’s “All Star” kunnen nog steeds worden gespeeld om de spieren van Zuid-Korea te spannen. Maar sportfavorieten als Black Eyed Peas’ “Pump It” (154 bpm) en LMFAO’s Sexy and I Know It (130 bpm) zijn helaas te snel. Britney Spears’ popsong “Toxic” is ook uit den boze bij 143 bpm. Veel K-popsongs, de Zuid-Koreaanse popbuzz die nu over de hele wereld populair is, hebben ook te lijden.

Op een warm onthaal kan het nieuwe beleid niet rekenen. Kang Hyun-Koo, eigenaar van de sportschool zegt: tegen Reuters. Een van de leden, Whang Myung-sug, omschrijft de nieuwe regels als ‘bureaucratisch’ en ‘ontworpen door mensen die nog nooit in de sportschool hebben gesport’.

READ  Gaan! Deze zomer vindt in Scheveningen een Olympisch Sportfestival plaats

Lees ook dit artikel: Vrij zijn betekent… een K-Pop-fan zijn