BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

VS Fitnessbedrijf in shock: een kind sterft in een vicieuze cirkel, ouders waarschuwen in bericht |  Economie

VS Fitnessbedrijf in shock: een kind sterft in een vicieuze cirkel, ouders waarschuwen in bericht | Economie

In de Verenigde Staten is een kind overleden nadat het van een loopband was gevallen. Markeringen op zijn rug en hoofd laten geen twijfel bestaan. Het Amerikaanse fitnessbedrijf Peloton schrok van een verklaring en adviseerde ouders om kinderen uit de buurt van machines te houden. De handleiding waarschuwt hiervoor al. De Amerikaanse Consumer Products Regulatory Authority doet onderzoek naar het dodelijke ongeval.
Peloton is een in New York gevestigd mediabedrijf dat fietsen, loopbanden en online trainingsabonnementen verkoopt om thuis te trainen. Het product is het afgelopen jaar enorm gegroeid doordat mensen op zoek zijn naar alternatieve manieren om te trainen tijdens sluitingen en sluitingen van sportscholen. Maar een dodelijk ongeval met een jong kind heeft voorlopig vooral een zwarte sluier achtergelaten.

uitspraak

In een schriftelijke verklaring die gisteren aan duizenden klanten werd gestuurd, gaf CEO John Foley toe dat een peuter was overleden als gevolg van een ongeval met betrekking tot een van zijn producten. Dit is de Tread Plus, een hightech loopapparaat ontworpen en getest door atleten ouder dan zestien. De loopband lijkt erg op andere traditionele loopbanden, maar het verschil is het grote scherm waarop sporters hun trainingen en sessies online kunnen bekijken.

Het peloton weigert details over het kind te geven, omdat het een zeldzame gebeurtenis is. Maar volgens de firma Bloomberg Een ander rapport noemt een tweede, afzonderlijk incident waarbij dezelfde loopband betrokken was. Een driejarige jongen liep ernstig hoofdletsel op nadat hij onder een loopband was gepakt. Het slachtoffer zal volledig herstellen.

READ  "In mijn tijd had je geen sportschool, Ari"


citaat

Houd kinderen en huisdieren te allen tijde uit de buurt van Peloton-trainingsapparatuur

John Foley, FitnessBridge Peloton

Schrik en verdriet

De vraag rijst nu of Peloton-producten veilig genoeg zijn. Volgens directeur Foley is er niets mis met de loopband, maar moeten kinderen uit voorzorg uit de buurt blijven van de apparaten. “We ontwerpen en vervaardigen al onze producten met het oog op veiligheid. Maar om u en uw gezin veilig te houden met Peloton-producten bij u thuis, hebben we uw hulp nodig”, schreef hij in de brief aan klanten. “Houd kinderen en huisdieren te allen tijde uit de buurt van Peloton-fitnessapparatuur. Voordat u met een training begint, moet u ervoor zorgen dat er geen ruimte is rond Peloton-fitnessapparatuur.”

Uit respect voor de naaste verwanten is Peloton niet van plan meer aandacht aan het drama te besteden. De CEO zei: “Er zijn geen woorden om de schok en het verdriet uit te drukken die iedereen in Peloton voelt als gevolg van deze vreselijke tragedie.” “Hoewel we maar een paar incidenten met Tread Plus en kinderletsel hebben gekend, is elk ongeval verwoestend voor ons allemaal in het peloton, en onze harten zijn bij de betrokken families.” Het bedrijf onderzoekt momenteel “manieren om onze waarschuwingen over deze belangrijke veiligheidsmaatregelen kracht bij te zetten, in de hoop ongelukken in de toekomst te voorkomen”, voegt de directeur toe.

Mededelingen

In de Verenigde Staten zijn naar schatting 22.500 loopbandgerelateerde verwondingen behandeld op de afdeling spoedeisende hulp. Hiervan waren ongeveer 2.000 slachtoffers jonger dan acht jaar, en BBC. Tussen 2018 en 2020 zijn er bijna 20 meldingen ontvangen van sterfgevallen als gevolg van loopbandgebruik. Een van de slachtoffers was amper vijf jaar oud.

READ  Sven Blumel op weg naar MVV | sport

Dit is niet de eerste keer dat Peloton in het nieuws is vanwege vermeende technische gebreken. In oktober 2020 zijn 27.000 hometrainers buiten dienst gesteld vanwege het afsnijden van de pedalen tijdens het gebruik. Dit zou het risico op snijwonden vergroten. De Amerikaanse toezichthouder ontving zestien meldingen van twee gebruikers die gewond waren geraakt aan het been. Vijf van hen hadden dringend medische hulp nodig, zoals hechtingen in het onderbeen.

Voor zover bekend is Peloton’s Tread Plus niet in Nederland te koop.