BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Teal echtpaar hoorde van 4 jaar gevangenisstraf voor het illegaal adopteren van kinderen uit Indonesië |  Wintertaling

Teal echtpaar hoorde van 4 jaar gevangenisstraf voor het illegaal adopteren van kinderen uit Indonesië | Wintertaling

TEL – Het Openbaar Ministerie (OM) eiste dinsdag bij een rechtbank in Arnhem vier jaar gevangenisstraf tegen een echtpaar uit Till wegens het illegaal adopteren van twee kinderen uit Indonesië. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij namaak, illegale adoptie en mensensmokkel.
Het strafrechtelijk onderzoek tegen de echtgenoten begon toen de gemeente Tiel aangifte deed bij de Vreemdelingenpolitie. De man probeerde toen de gemeente van de kinderen te informeren, maar kon volgens OM niet bewijzen dat hij de biologische vader was.

De man zei dat hij was geboren uit kinderen van een vrouw in Indonesië met wie hij naar verluidt getrouwd zou zijn. De vrouw zou kort na de geboorte van een tweeling zijn overleden, waarna het echtpaar de kinderen een jaar later naar Nederland wilde brengen. In Indonesië ontvingen echtgenoten een noodpaspoort.

DNA-onderzoek

DNA-testen hebben aangetoond dat de man niet de biologische vader is en dat de kinderen geen familie van elkaar zijn, noch familie van het paar. Het bleek dat de papieren die bij de gemeente Tell waren afgeleverd, vals waren.

Aanklagers bevestigden dinsdag dat vier ouders mogelijk met geweld afstand hebben moeten nemen van de kinderen: “door bedrog, bedrog of kinderhandel”.

Niemand kan op onrechtmatige wijze andermans kinderen overnemen. In het belang van de kinderen kan het Openbaar Ministerie alleen een langdurige gevangenisstraf eisen. Om duidelijk te maken dat u hierna geen kinderen kunt kopen of uw eigen handelwijze kunt kopen.

READ  Halsema mengundurkan diri dari perannya sebagai pembicara pada Upacara Peringatan Hindia Belanda di Amsterdam

Het Operations Office eiste voor beide verdachten een gevangenisstraf van vier jaar.