BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Scandal in Hollywood: 41-jarige Indonesische man gearresteerd op beschuldiging van oplichting van jonge acteurs | Blijkt

Een man uit Indonesië werd eind november gearresteerd op verdenking van het stelen van geld van jonge acteurs door zich voor te doen als een bekende president van een filmstudio. Hargobind Tahilramani, 41, staat in de filmindustrie bekend als de Queen of Hollywood Cosmos.
Het schandaal – en de vermeende betrokkenheid van Tahilramani – verscheen vorige maand in een podcast Chameleon: The Queen of Hollywood. Daarin vertellen presidenten Josh Dean en Vanessa Gregoriades hoe iemand al zes jaar mensen uit de filmwereld voor de gek probeert te houden.

Tahilramani – de verdachte – heeft veel machtige vrouwen van over de hele wereld gespeeld, zoals Sony-president Amy Pascal en Star Wars-producer Kathleen Kennedy. Op deze manier probeerde hij zijn slachtoffers, meestal jonge acteurs, te overtuigen om met hem in zee te gaan. Door zijn talent voor klanken en accenten kwam hij er gemakkelijk mee weg.

Naar Indonesië

De man vertelde zijn slachtoffers dat ze een bloeiende carrière voor de boeg hadden, maar dat ze eerst naar Indonesië moesten reizen om hun eerste veelbelovende acteerbaan te krijgen. Eenmaal daar moesten slachtoffers betalen voor verschillende diensten, zoals vervoer ter plaatse. En het ziet ernaar uit dat ze dat geld daarna terug zullen krijgen. Maar het blijkt dat de beloofde projecten er niet waren en dat ze het geld nooit hebben gezien.

Toen de slachtoffers vroegen naar de ware identiteit van Tahilerman of een overeenkomst wilden verbreken, dreigde de man met geweld. Hij zou hebben gedreigd hen “af te snijden” of foto’s van hun kinderen te sturen.

READ  Ini adalah rencana Ziggo Sport dengan MotoGP, Moto2 dan Moto3

Bourgondiër

In 2016 verhuisde Tahilramani naar het Verenigd Koninkrijk, waar hij zichzelf zou willen herontdekken. Zo presenteerde hij zichzelf als Bourgondiër, En ze creëerde het Instagram-account “Purebytes”, dat vorig jaar meer dan 50.000 volgers had. Zijn echte naam werd echter nooit onthuld en bovendien leerde hij een zeer overtuigend Amerikaans accent. Dit maakte het moeilijk om zijn ware identiteit te ontdekken. Maar in ieder geval vergat hij de frauduleuze praktijken niet: er werd beweerd dat zijn laatste slachtoffer het geld vorige maand had aangenomen.

oppakken

Uiteindelijk werd Tahilirmani eind november gearresteerd tijdens een ochtendaanval. Dit bevestigt de FBI – die de verdachte al een aantal jaren bezig houdt – van een nieuwskanaal Pagina zes“De verdachte is in het Verenigd Koninkrijk aangehouden nadat de Verenigde Staten hadden gevraagd om hem tijdelijk te arresteren zodat hij kan worden uitgeleverd”, aldus een woordvoerder.

Tahilramani wordt beschuldigd van identiteitsdiefstal en internetfraude. De slachtoffers “twee jaar geleden hebben we de verdachte geïdentificeerd en begonnen een zaak tegen hem in te dienen”, zei Nicoletta Kucianas, de speciale onderzoeker die aan de zaak werkte.