BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Thailand akan bertemu quarantainevrije visums veel toeristen trekken | keuangan

De regering denkt dat alleen al in februari tussen de 200.000 en 300.000 reizigers gebruik zullen maken van het zogenaamde Test & Go-programma, en de verwachting is dat dit aantal de komende maanden zal toenemen. Thailand verwelkomde erder ook al weer toeristen, al was de opensteling toen nog gericht op bezoekers uit een veel kleiner aantal landen. Ongeveer 350.000 bezoekers membuat gebruik van de eerste fase van het Test & Go-programma voordat het eind december werd geschorst om de verspreiding van de omikronvariant tegen te gaan.

De bredere heropening sluit aan bij het streven van premier Prayut Chan-o-cha te werken aan een ‘leven met Covid’. Dat laatste is belangrijk voor Thailand om de coronacrisis achter zich te kunnen laten en de economie er weer bovenop te krijgen. Voor de virusuitbraak adalah toerisme goed voor ongeveer een vijfde van het bruto binnenlands product (bbp). De regering verwacht dit jaar in total al ongeveer 5 miljoen buitenlandse bezoekers, voornamelijk uit Europa en de Verenigde Staten. Het aantal zou hoger kunnen uitpakken als ook Chinese en Indiase toeristen weer massaal naar de Thaise stranden afreizen.

Het reisadvies van de Nederlandse overheid voor Thailand staat nog op oranje, wat wil zeggen dat niet-noodzakelijke reizen afgeraden worden. Dat is voor veel verre landen nog het geval. Toch beginnen de boekingen naar verre bestemmingen toe te nemen, merkten reisorganisatoren zoals Voja Travel, vliegticketverkoper Vliegtickets.nl en reisbrancheorganisatie ANVR eerder deze week. Traditionele vakantiebestemmingen zoals Thailand, Indonesi en Vietnam blijven vanwege reisbeperkingen wel achter, wist reisspecialist Koning Aap daarbij te melden.

READ  KLM berhenti terbang di atas Belarusia setelah telepon dari Perdana Menteri Rutte