BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Tien toekomsttrends untuk pasar negara berkembang

Nieuws

De ontwikkelingen di opkomende markten gaan razendsnel. De kloof bertemu het Westen wordt steeds kleiner. Capital Group heeft tien veelbelovende EM-trends geselecteerd.

Beleggen di opkomende markten adalah vaak een stuk spannender dan di volwassen markten, zoals Europa, de VS of Japan. De beurzen zijn er volatieler en meer divers, met grote verschillen tussen landen als Zuid-Korea, China, Brazili, Mexico en Zuid-Afrika.

Ini adalah pasar yang sedang berkembang di pasar negara berkembang di dunia nyata. Denk bijvoorbeeld aan computerpellen, biotechnologie, fintech dan e-commerce. Pasar negara berkembang zijn bovendien stabieler geworden op het gebied van inflatie en overheidsfinancin.

Capital Group verwacht dat die lijn zal worden doorgezet. Voor beleggers liggen positieve verrassingen in het verschiet. De vermogensbeheerder heeft tren tien op een rij gezet.

Van urbanisatie tot meer vliegtuigen

  1. Luchtvaart: Iets wat in het Westen misschien niet zo welkom is vanwege het klimaat, is de snelle groei van de luchtvaart. Dat heeft te maken meet meer welvaart. Voor Europeanen is het doodnormaal om elk jaar een paar keer in het vliegtuig te stappen, maar in arme landen is dat (nog) een luxe. Van de hele sedang berusaha keras 80% nog nooit gevlogen. Vooral Azië adalah nu bezig aan een inhaalslag. Voor de corona-uitbraak kwamen er elk jaar 150 miljoen selebaran pertama bij. Capital Group verwacht dat dit soort getallen terugkomen. Dat Levert voor beleggers kansen op bij vliegtuigproducenten, luchtvaartmaatschappijen, reisbureaus, restoran, pretparken, hotelketens en andere toeristische diensten.
  2. Luxegoederen: Vooral in Azi is er een snelgroeiende boven- en middenklasse met behoefte aan luxe. Aandelenanalist Lauren Carter verwacht dat deze trend de komende tien jaar alleen maar sterker wordt, wat ook te maken heeft met de wens van mensen om te laten zien tot welke sociale klasse ze behoren.
  3. Digital: Corona heeft de trend versterkt van cash-naar digitale betalingen. Di opkomende markten gaat dat nog net wat sneller dan di het Westen. Landen als China, Brazilië en Indonesi omarmen in een noodtempo digitale portemonnees en andere innovates van de fintech-industrie, vaak ook omdat tradition bankele en verzekeraars in EM duur zijn of onbereikbaar voor arme mensen.
  4. Telepon genggam: Internet seluler adalah een ander terrein waar opkomende markten bij vooroplopen in de wereld. Cina adalah aplikasi seluler yang hebat, perangkat lunak zitten EM di perangkat lunak zitten EM di atas niet stil.
  5. Kesehatan: China is al geruime tijd een grote speler op het gebied van generieke geneesmiddelen, maar ook nieuwe innovatieve medicijnen komen steeds vaker uit China. Capital Group verwacht dat China het gat met de VS langzaam zal dichten en dat er meer van hun medicijnen zullen worden toegelaten in de VS en Europa. Ook westerse bedrijven kunnen daarvan profiteren al ze samenwerkingsverbanden zijn aangegaan bertemu dengan ejaan Cina. Meksiko adalah verder een vooraanstaande speler op het gebied van “gezondheidszorg op afstand”, wat ook een enorme groeimarkt is.
  6. Koude oorlog VS-Cina: Capital Group denkt dat de ijzige politieke verhouding tussen de VS en Cina niet alleen negatief is. De bersamaan tussen beide wereldmachten zal op bedrijfsniveau zorgen voor meer innovations.
  7. era komt india: India valt nu vaak nog buiten de scoop van beleggers. Maar het land is gezegend met veel softwareontwikkelaars en ander technisch talent. De Indische economie wordt bovendien geprikkeld door een steeds betere infrastructuur. Enkele interessante sectoren voor beleggers zijn e-commerce, banken en de woningmarkt. Bertemu dengan marktkapitalisatie van 872 miljard dollar adalah er voor de Indische beurs di ieder geval nog veel lucht naar boven.
  8. Banken, verzekeraars en beurzen groeien snel.
  9. urbanisasi: Er zijn elk jaar miljoenen mensen die van het platteland naar de stad verhuizen. Dat leidt tot een toenemende vraag naar “stadse genoegens” zoals bioscopen, supermarkten, designmeubelen, thuisbezorging, sportevenementen, (groene) energie, horeca, goede gezondheidszorg en ga zo maar door.
  10. Pasar perbatasan: Beleggers Veel Wawn zich niet aan aandelen uit ontwikkelingslanden dari pasar perbatasan. Toch liggen hier volgens Capital Group veel kansen. Denk alleen maar aan het inhaaleffect waar deze landen van kunnen profiteren en hun vaak jonge bevolking. Beleggers die een direct exposure niet aandurven, kunnen ook op zoek gaan naar westerse bedrijven die actief zijn di ontwikkelingslanden.
READ  Teknologinya ada, jadi mengapa kita belum terbang secara berkelanjutan?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende jurnalis. Informasi dalam dit artikel adalah niet bedoeld als professional beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Dia adalah mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.