BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Tientallen mensen gedood door stormen in Indonesië: veel mensen liggen nog steeds begraven onder de modder |  Buitenland

Tientallen mensen gedood door stormen in Indonesië: veel mensen liggen nog steeds begraven onder de modder | Buitenland

Minstens 44 mensen kwamen om bij stormen in het oosten van Indonesië. Daar veroorzaakten hevige regenbuien overstromingen en aardverschuivingen in de provincie Oost-Nusa Tenggara. Minstens negen mensen raakten gewond.
De mensen op het eiland Flores werden zondagochtend in hun slaap geteisterd door de natuur. De Emergency Response Service meldde dat “tientallen huizen in het dorp Lamanelli in de modder begraven liggen”. Op een eiland bij Adunara stortte een brug in.

Door het gure weer verloopt de hulpverlening traag. Reddingswerkers kunnen dorpen in het rampgebied niet over zee bereiken vanwege hevige regenval en hoge golven. Autoriteiten zeggen dat het einde van de storm nog niet in zicht is.

Het dodental kan nog meer stijgen. Volgens de BHV-dienst liggen nog “veel” mensen bedolven onder de modder.

Oost Timor

Ook Oost-Timor, iets verder naar het oosten, werd getroffen door de storm. Daar zijn tot nu toe acht doden gemeld bij een aardverschuiving in de hoofdstad Dili. Ook het paleis van de president stond onder water. Het slechte weer zal nog een tijdje aanhouden in het gebied. Een orkaan nadert, waardoor er meer regen komt.

READ  Pelatih bola tangan nasional baru Per Johansson: 'Saya kewalahan, bangga dan bahagia' | olahraga lainnya