BALICITIZEN

Ikuti perkembangan terkini Indonesia di lapangan dengan berita berbasis fakta PosPapusa, cuplikan video eksklusif, foto, dan peta terbaru.

Tokio 2020 | 10 onvergetelijke wereldrecords op deze Olympische Spelen

rode yolimar

Het wereldrecord in het hinkstapspringen stond op 25 jaar, maar hij werd in Tokio uit de boeken gesprongen door de Venezolaan Yulimar Rojas. Met de passage werd de atleet de eerste vrouw die een gouden medaille won voor haar land.

Tokio 2020 | Het wereldrecord hinkstapspringen werd in 1995 gebroken

Tokio 2020

Tokio 2020 | Olympische medaillewinnaars weer gehuldigd in Den Haag

10/08/2021 OM 14:39

Italiaanse jachtploeg

De afgelopen dagen was de Izu Velodrome er voor ons, maar ook andere landen hebben mooie dingen laten zien. Zo ook het Italiaanse team dat het kwartet achtervolgt. Deze gouden medaille was het hoofddoel van Filippo Gana, en hij won het ook met zijn teamgenoten Simone Consone, Francesco Lamon en Jonathan Milan. Ze deden het ook in de finale met een wereldrecord.

Tokio 2020 | Italiaanse baanwielrenners winnen op buitengewone wijze goud dankzij Ganna

Duitse jachtploeg

Ook bij de vrouwen was het nodig om een ​​wereldrecord te vestigen om de gouden medaille in de teamqueeste te claimen. De Duitse jockeys Franziska Bruce, Lisa Brenor, Lisa Klein en Mick Krueger hebben drie keer het wereldrecord verbroken. De derde keer was een heks, dus de vrouwen mochten het goud meenemen naar Duitsland.

Tatjana Schoenmaker

Tatiana Schoenmaker begon als kandidaat op de 200m schoolslag bij de dames, maar had dat op de 100m daarvoor al gedaan, moest toen genoegen nemen met zilver, maar de Australische wilde dat duidelijk van een dubbele afstand voorkomen. Het leverde haar een gouden medaille en een gouden medaille op.

Lasha Talkhadze

Het was op voorhand vrijwel zeker dat de Georgische gewichtheffer Lasha Talakhadze de gouden medaille zou winnen in de gewichtscategorie boven de 109 kilogram, en bevestigde zijn superioriteit ten opzichte van het record met een indrukwekkend wereldrecord.

Sydney McLaughlin

De Nederlandse hoop was gevestigd op Fimc Paul, maar terwijl ze in Tokio op haar best was, had Sidney McLaughlin geen remedie. De Amerikaan brak het wereldrecord op de 400 meter horden. Paul rende achter haar aan om brons te halen.

Tokio 2020 | Paul wint brons op 400m horden

Jurk van beroemdheden

Met alle sporten in het Olympisch Stadion vergeet je bijna dat de eerste week grotendeels in het teken stond van zwemmen. De koning van dat eerste deel van de spelen was Caleb Dressel. Op de 100 meter vlinderslag zwom de Amerikaan een wereldrecord voor een van zijn vijf gouden medailles.

Tokio 2020 | Klimmer Alexandra Miroslav verbreekt het wereldsnelheidsrecord

Alexandra Miroslaw

Klimmen verscheen op de Olympische Spelen in Tokio. Het goud bij de vrouwen op de baan ging naar de Sloveense Janja Garnbrit, maar zij was opnieuw een wereldrecordbreker. Nooit eerder beklom een ​​vrouw het snelheidsgedeelte sneller dan de Poolse Alexandra Miroslaw. Maar uiteindelijk leverde het haar geen medaille op.

Tokio 2020 | Caleb Dressel zwemt het wereldrecord op de 100 meter vlinderslag

Gemengde Britse restaurantband

Adam Petti kwelde Arno Kamenga, zwom een ​​gemengd Olympisch record met landgenoten Kathleen Dawson, James Gay en Anna Hopkin in de 4x400m estafettekwalificatie, maar in de finale ging de Brit nog een stap verder en verbrak het wereldrecord. Het was de tweede gouden medaille voor Betty en Jay.

READ  VS Fitnessbedrijf in shock: een kind sterft in een vicieuze cirkel, ouders waarschuwen in bericht | Economie

Karsten Warholm

Hij had op zijn tenen moeten lopen, maar Carsten Warholm weerde met succes een aanval af van de Amerikaan Ray Benjamin op zijn troon. De Noor brak het oude record en huilde na afloop van vreugde. Dit mag ook als je driekwart seconde van het oude wereldrecord af loopt.

Tokio 2020 | Warholm brak het wereldrecord en won het goud op de 400 meter horden

Waar kijk je naar?

De Olympische fakkel brandt. Alle sporten zijn live te volgen op zowel Eurosport als Discover+. Een abonnement op Discover+ (inclusief toegang tot alle entertainment) kost € 5,99 per maand en € 29,99 per jaar, en hier kun je elke sport en elke medaille die je tijdens de Olympische Spelen hebt gewonnen streamen. Er is ook een dagelijks Medal Zone-uitwisselingsprogramma op Eurosport 1 en discovery+, zodat je geen van de evenementen hoeft te missen. Klik Hier om een ​​abonnement te krijgen.

Tokio 2020

Tokio 2020 | IOC-voorzitter Bach hoopt dat de Olympische Spelen hebben geholpen hoop te scheppen

09/08/2021 OM 14:23

Tokio 2020

Tokio 2020 | Wat gebeurt er nu met het Olympisch Dorp?

09/08/2021 OM 12:23